April 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Demolarea de la metrou a luat o pauză. Nimeni cu ranga, s-au lipit doar afișe pe geamurile magazinelor

3 min readDe Andre Rotaru.Publicat: 08.04.2021, 19:49.
Actualizat: 08.04.2021, 19:50

Elanul demolărilor chioşcurilor de la metrou cu ranga a dispărut în mai puţin de 24 de ore. Dacă ieri autorităţile au pornit acţiunea în forţă şi promiteau runda doi de la prima oră, astăzi s-au mulţumit să lipească notificări.

Demolarea de la metrou a luat o pauză. Nimeni cu ranga, s-au lipit doar afișe pe geamurile magazinelor Observator
Nu au mai apărut nici războinicul şef al Metrorex, nici primarul Sectorului 2, ca să dea un imbold lucrărilor. Şi nici explicaţii nu au dorit să mai dea
La o zi de la scandalul monstru din staţia Ştefan cel Mare, la Pipera, zeci de comercianţi erau pregătiţi pentru o nouă confruntare cu autorităţile.

Victor Guşatu, preşedintele asociaţiei vânzătorilor de la metrou: Noi funcţionăm de peste 25 de ani în metrou, de peste 25 de ani nu s-a întâmplat niciun incendiu, n-am avut niciun conflict major cu cineva, nu s-a întâmplat niciun eveniment care să deranjeze pe cineva. Am venit să explicăm şi am venit să ne apărăm colegii, este normal. Dacă ei vor să ne dea afară din casa noastră e normal să existe între noi un ajutor.
Staţia este încă de la primele ore împânzită de poliţişti şi agenţi de pază de la metrou. Lipsesc doar, răngile şi angajaţii primăriei. Orele au trecut şi nimic din ceea ce se anunţase nu s-a mai petrecut.

Andre Rotaru, reporter Observator: Este trecut de ora 14 iar la staţia Pipera unii dintre comercianţi au început deja să îşi scoată de bună voie marfa din magazine. Cu toate astea, niciun angajat al primăriei nu şi-a făcut apariţia pentru a începe desfiinţarea propriu zisă a spaţiilor comerciale.
Demolarea de la metrou: de la rangă, la afișe lipite pe geamuri
Singura diferenţă? În geamurile magazinelor au apărut nişte documente care anunţau desfiinţarea lor. Asta deşi, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, anunţa ieri că “astăzi se finalizează Ştefan cel Mare, posibil şi Pipera, şi mă aştept ca până la finalul săptămânii să eliberăm şi Piaţa Iancului”. Demolarea s-a împotmolit, spun comercianţii, din cauza unor probleme… birocratice.

Ăsta-i Sectorul… Sectorul 1. Şi pune înştiinţări de demolare primarul Sectorului 2.
Totuşi, dacă e să ne luăm după declaraţiile oficialilor, programul demolărilor continuă. Mâine, magazinele din Piaţa Iancului ar urma să fie puse la pământ. Iar surse Observator spun că, tot mâine, ministerul Transporturilor va cere oficial sprijinul Primăriei Sectorului 4 pentru dezafectarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou care aparţin de sector.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.