April 13, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cinci plante care îți asigură sănătatea cardiovasculară

3 min read


Curățarea vaselor de sânge este extreme de important pentru sănătate deoarece blocarea acestora poate avea efecte grave asupra sănătății cardiovasculare. De aceea, este bine să știm ce ceaiuri sunt bune pentru curățarea vaselor de sânge.
Din acest punct de vedere nu trebuie să ne facem griji deoarece natura ne ajută cu multe plante ce pot reprezenta adevărate tratamente pentru curățarea vaselor de sânge.
Cele mai des întâlnite probleme legate de blocarea vaselor de sânge apar la persoanele care suferă de arteroscreloză, hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă.
Aceste probleme apar ca urmare a diabetului zaharat, factorilor genetici de risc, hipertensiunii arteriale, obezității, nivelului ridicat de colesterol în sânge și a fumatului.
Pentru a nu ajunge în situația de a avea complicații, este indicat să adoptăm obiceiuri care susțin detoxifierea. Acestea permit eliminarea resturilor de grăsime și toxinele care se acumulează la nivelul pereților arteriali.
Ce ceaiuri sunt bune pentru curățarea vaselor de sânge: Cum ajută mușețelul
Unul dintre cele mai folosite ceaiuri pentru curățarea vaselor de sânge este cel de mușețel. Puțini sunt cei care știu că pe lângă proprietățile sale nenumărate în frumusețe, ceaiul de mușețel ajută și la curățarea vaselor de sânge.
Mușețelul are efect antiinflamator și dilatator, iar acest lucru influențează în mod pozitiv sănătatea venelor și a arterelor.
Specialiștii recomandă ca ceaiul de mușețel să fie consumat de maximum 3 ori pe zi, după masă, timp de 3 săptămâni.
Beneficiile ceaiului de busuioc
Busuiocul conține clorofilă, antioxidanți și minerale esențiale, ingrediente naturale care ajută la curățarea arterelor.
Substanțele din componența busuiocului facilitează descompunerea colesterolului și măresc elasticitatea arterelor, prevenind problemele circulatorii.
Se recomandă consumul unei căni de ceai de busuioc pe stomacul gol și încă una după-amiaza. Pentru tratament corect trebuie să bei acest ceai timp de 2-3 săptămâni consecutive. După o pauză de o săptămână, puteți relua tratamentul.

Ceaiul de păducel curăță vasele de sânge
Păducelul este una dintre plantele cu acțiune cardiotonică foarte bună. Ceaiul de păducel reglează ritmul cardiac și normalizează valorile tensiunii arteriale. În plus consumul de acest ceai duce la reglarea colesterolului sangvin.
În plus, ceaiul de păducel are efecte pozitive asupra circulației sângelui la nivel central și periferic, acesta prevenind apariția accidentelor vasculare cerebrale, dar și a aterosclerozei.
Ceaiul de păducel trebuie consumat o dată pe zi, după-amiaza. Pentru a sevedea într-adevăr rezultate, este necesar să consumați acest ceai timp de trei săptămâni.
Ceaiul de cimbru, pe lista de ceaiuri pentru curățarea arterelor
O altă plantă ce ajută la curățarea vaselor de sânge este cimbrul. Acesta este folosită frecvent pentru a reduce nivelul colesterolului rău (LDL).
Cimbrul conține antioxidanți care îmbunătățesc metabolizarea grăsimii, previnind formarea plăcii ateromatoase.
Acest ceai trebuie băut de 3 ori pe zi, la aproximativ 20 de minute după fiecare masă. Este indicat să repetați acest tratament măcar două săptămâni.
Ce „minuni“ poate face ceaiul de țelină
Țelina are pe lângă proprietăți diuretice și de detoxifierea, ajutând la curățarea organismului. Antioxidanții din componența sa descompun toxinele acumulate în sânge, reușind să îndepărteze reziduurile care înfundă arterele.
Țelina conține minerale precum seleniul și zincul, nutrienți atât de necesari pentru a avea o sănătate cardiovasculară bună.
Ceaiul de țelină ewste recomandat să fie băut 2-3 ori pe zi, pentru o perioadă de cel puțin 3 săptămâni.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.