April 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Charles Michel explică de ce nu a intervenit în momentul în care Ursula von der Leyen a rămas fără scaun, în Turcia: Nu am vrut să facem o scenă

2 min readPreședintele Consiliului European, Charles Michel, s-a confruntat cu un val de critici după vizita de la Ankara, în care șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen nu a avut alocat un scaun alături de oficialul european și de președintele Turciei, Recep Erdogan, potrivit Politico. Într-un mesaj pe Facebook, Michel a explicat de ce nu a intervenit în această situație.

Momentul în care Ursula von der Leyen a fost lăsată fără scaun Profimedia Images
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Președintele turc Recep Erdogan, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au întâlnit, miercuri, pentru discuții la Ankara. Însă, șefa Comisiei Europene s-a arătat „surprinsă” după ce a fost lăsată efectiv fără scaun.

Miercuri seară, președintele Consiliului European a transmis pe Facebook că nu a intervenit în favoarea Ursulei von der Leyen pentru a “nu face o scenă”.

Citește și:
Moment umilitor pentru Ursula von der Leyen, lăsată fără scaun la Ankara. „Ce fiasco diplomatic!”

“În pofida unei voinţe evidente de a face ceea ce trebuie, interpretarea strictă a normelor de protocol de către serviciile turce a produs o situaţie dureroasă: tratamentul diferenţiat, chiar inferior la adresa Ursulei von der Leyen”, a recunoscut Michel.

“Puţinele imagini care au circulat au lăsat impresia că am fost insensibil în faţa acestei situaţii. Nimic mai departe de adevăr, de sentimentele mele cele mai profunde şi de principiile respectului pe care le consider esenţiale. În acel moment, conştienţi de caracterul lamentabil al situaţiei am decis să nu facem o scenă”.

Recep Tayyip Erdogan nu a comentat acest incident.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.