April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

8 metode rapide • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

3 min read


Iarna este sezonul răcelilor și gripei. Petrecem mai mult timp în spații închise, iar temperaturile sunt mai reci. Fizioterapia respiratorie vă poate învăța cum să tuseți și să mobilizați secrețiile pentru a ameliora disconfortul și pentru a optimiza oxigenarea. Adresați-vă medicului dumneavoastră. Există, de asemenea, o serie de sfaturi și remedii naturale pe care le puteți lua pentru a ajuta la ameliorarea excesului de flegmă.
Care sunt riscurile acumulării de mucus in gat sau in piept?
Tuse cu spută, mai excesivă seara, la culcare
Sinuzita
Infecții bacteriene secundare
Respirație superficială
Oboseala și epuizare la cel mai mic efort
Cum se elimină în mod eficient mucusul
Fizioterapia respiratorie vă poate învăța cum să tuseți și să mobilizați secrețiile pentru a ameliora disconfortul și pentru a optimiza oxigenarea. Adresați-vă medicului dumneavoastră. Există, de asemenea, o serie de sfaturi și remedii naturale pe care le puteți lua pentru a ajuta la ameliorarea excesului de flegmă.

Cele 10 sfaturi de eliminare a mucusului din gat
Umidificați aerul ambiant. Acest lucru vă va face secrețiile mai fluide.
Bea multă apă. Acest lucru vă va ajuta să expulzați flegma.
Utilizați picături naturale pentru nas, cum ar fi apa de mare. Prin curățarea căilor nazale veți respira mai ușor. Aveți grijă la inhalatoarele vândute în farmacii. Acestea conțin adesea vasoconstrictoare care pot provoca dependență. Prin urmare, acestea trebuie întotdeauna prescrise de către medic, specificând durata de utilizare.
Optati pentru inhalări cu apă sărată. Acest lucru va deschide pasajele superioare și va ajuta la slăbirea mucusului de pe pereți.
Aerisiți-vă casa sau biroul. Aerul fierbinte și încărcat este mai dens și va provoca tuse. Curățați aerul cinci minute pe zi.
Respirați aer curat. Știm că e frig. Dar este posibil, ieșiți în stradă și respirați adânc. Pe nas, astfel încât aerul să se încălzească și să fie filtrat.
Culcați-vă cu capul ușor ridicat
Învață să tușesti corect. Dacă o faci prea ușor, vei slăbi doar bucăți mici de mucus care te vor face să tușesti mai mult.
Evitați fumul de țigară.
Remedii naturale pentru eliminarea mucusului din gat
Bea o infuzie de ghimbir și cardamom. Este antiinflamatoare și decongestionanta, chiar și pentru secrețiile toracice.
Faceți inhalări cu eucalipt. Fierberea apei sărate deschide, de asemenea, caile, iar eucaliptul are un efect calmant extraordinar.
Usturoiul și ceapa. Sunt antibacteriene, motiv pentru care întăresc apărarea, dar ajută și la diluarea mucusului și la reducerea tusei datorită compușilor de sulf.
Infuzie de cimbru. Este diuretica și expectoranta.
Puneți comprese calde pe față. Pe zona pomeților și a sinusurilor. Căldura acționează ca un dilatator și, prin deschiderea căilor respiratorii, mucusul va ieși mai ușor. Este foarte util femeilor însărcinate care nu pot lua medicamente. Dacă aveți sinuzită, cereți sfatul medicului dumneavoastră mai întâi. Este posibil să nu vi se recomande să faceți acest lucru.
Pregătiți un sirop de casă. Se fierb câteva smochine uscate, o ceapă tăiată în bucăți și o lămâie. Se încălzește la foc mic până se reduce cantitatea la jumătate. Se filtrează restul de apă, se adaugă miere și se păstrează la frigider. Luați o lingură de 3 ori pe zi.
Încercați spălaturi nazale.
Știi cât de importantă este respirația pentru yoghini. Atunci când mucusul vă blochează căile respiratorii, nu puteți respira corect și practicarea yoga devine dificilă. Pentru a efectua dușuri nazale există un fel de ceainic, care trebuie umplut cu soluție salină. Înclinați corpul și tineți capul într-o parte. Introduceți cornul în nara superioară și turnați apă. Lichidul va ieși prin cealaltă nară. Când s-a scurs tot lichidul, repetați procesul, înclinând capul spre cealaltă parte. Respirați normal pe gură.
Dacă simptomele persistă sau dacă apar complicații precum dureri în piept sau respirație șuierătoare, solicitați sfatul medicului.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.