April 13, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un adolescent de 15 ani şi-a pus capăt zilelor după ce a fost şantajat pentru poze deocheate pe social media, în SUA: “Nu voia să se facă de râs”

3 min read



Galerie foto

Părinții adolescentului Riley Basford spun că și-a luat viața după ce a fost „bombardat” cu mesaje pentru a plăti 3.500 de dolari pentru imagini „personale” pe care le trimisese la un momentdat, unei persoane, pe social media.

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Şantajul, motivul unui gest extrem

Riley Basford, în vârstă de 15 ani, din Potsdam, statul New York, a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa, după ce nu a mai rezistat presiunii şi şantajului. Băiatul primise sute de mesaje cu ameninţări online, cerându-i-se suma de 3.500 de dolari pentru a scăpa de nişte imagini deocheate pe care le trimisese cuiva pe Facebook, potrivit familiei sale.

Citește și:
Un tată şi-a ucis soţia apoi i-a spus fetiţei sale: “A fost doar un coşmar”. Câteva ore mai târziu bărbatul şi-a pus capăt zilelor, în SUA
Adolescent de 16 ani şi-a pus capăt zilelor pentru că nu şi-a mai văzut prietenii din cauza pandemiei

„Nu voi putea merge în mormânt până nu îl voi onora pe Riley în fiecare zi din viaţa mea, pentru că el nu şi-ar fi dorit să facă asta. Nu putea să motiveze ce i se întâmplă, totul luase amploare atât de repede. A intrat într-o panică atât de mare încât şi-a ieşit din minţi” a spus mama sa, Mary Rodee.

Totul a început, potrivit mamei sale, când adolescentul a început să vorbească cu cineva pe Facebook, care se dădea drept o altă persoană în încercarea de a-l vrăji. Riley a ajuns în cele din urmă să îi trimită persoanei în care credea că poate avea încredere „instantanee personale”, fotografii mai deocheate. La scurt timp a început să primească ameninţări şi să fie şantajat cu 3.500 de dolari, ori în caz contrar, fotografiile aveau să fie trimise familiei, prietenilor şi postate pe reţelele de socializare, potrivit Daily Star.
“Au continuat să-l bombardeze şi să-l bombaerdeze cu mesaje şi în cele din urmă a clacat. A crezut că asta e singura cale de ieşire pentru că nu voia să se facă de râs” a adăugat tatăl, Darren.
Riley s-a sinucis pe 30 martie, în camera sa, la câteva ore de la primirea ameninţărilor. Acum, părinţii fac un apel la celelalte familii şi la părinţii din toată lumea pentru a-i ajuta să evite astfel de pericole care pot apărea pe reţelele de socializare. Ei îi sfătuiesc să le fie alături copiilor, să vorbească deschis şi să nu treacăcu vederea astfel de incidente care pot ajunge la tragedii cumplite.

“Vreau să transmit părinților mesajul că nu există rețele sociale sigure. Trebuie să vorbiți cu copiii dvs. despre toate rețelele sociale, să știți cu cine vorbesc și să le spuneți copiilor atunci când credeţi că lucrurile nu sunt în regulă” a mai spus domnul Basford.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.



Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.