April 13, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Tulburări cerebrale sau psihiatrice în rândul supraviețuitorilor Covid – studiu. Experţi: “Sunt necesare cercetări urgente”

3 min readUnul din trei supraviețuitori ai COVID-19, într-un studiu efectuat pe mai mult de 230.000 de pacienți americani, au fost diagnosticați cu tulburări cerebrale sau psihiatrice în termen de șase luni, sugerând că pandemia ar putea duce la un val de probleme mentale și neurologice, au spus oamenii de știință.

Unul din trei supraviețuitori de COVID-19 a fost diagnosticat cu tulburări cerebrale sau psihiatrice Profi Media
Unul din trei supravieţuitori Covid are probleme de sănătate mintală
Cercetătorii care au efectuat studiul au spus că nu este clar modul în care virusul a fost legat de afecțiuni psihiatrice, cum ar fi anxietatea și depresia, dar că acestea sunt cele mai frecvente diagnostice dintre cele 14 tulburări pe care le-au analizat. Cazurile post-COVID de accident vascular cerebral, demență și alte tulburări neurologice au fost mai rare, au spus cercetătorii, dar au fost semnificative, în special la cei care au făcut forme severe de COVID-19, scrie Reuters.

“Deși riscurile individuale pentru majoritatea tulburărilor sunt mici, efectul asupra întregii populații poate fi substanțial”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford, specialistul care a condus lucrarea. Max Taquet, de asemenea psihiatru la Oxford, care a lucrat cu Harrison, a menționat că studiul nu a putut examina mecanismele biologice sau psihologice implicate, dar a spus că sunt necesare cercetări urgente pentru a le identifica, în vederea prevenirii sau tratării acestora.

Citește și:
Mulţi dintre medicii şi asistentele secţiilor Covid din Marea Britanie manifestă anxietate severă, depresie, PTSD, sau se gândesc la auto-vătămare

Noile descoperiri, publicate în revista Lancet Psychiatry, au analizat dosarele de sănătate a 236.379 de pacienți cu COVID-19, în mare parte din Statele Unite, și au descoperit că 34% au fost diagnosticați cu boli neurologice sau psihiatrice în decurs de șase luni. Tulburările au fost semnificativ mai frecvente la pacienții cu COVID-19 decât la grupurile de comparație de persoane care s-au recuperat de gripă sau alte infecții respiratorii în aceeași perioadă de timp, au spus oamenii de știință, sugerând că COVID-19 a avut un impact specific.
Anxietatea, la 17%, și tulburările de dispoziție, la 14%, erau cele mai frecvente și nu păreau să fie legate de cât de ușoară sau severă a fost infecția cu COVID-19 a pacientului. Cu toate acestea, dintre cei care au fost internați la terapie intensivă cu COVID-19 sever, 7% au avut un accident vascular cerebral în decurs de șase luni și aproape 2% au fost diagnosticați cu demență.
Descoperirile sunt îngrijorătoare

“Aceasta este o lucrare foarte importantă. Confirmă dincolo de orice îndoială rezonabilă că COVID-19 afectează atât creierul, cât și mintea în egală măsură”, a declarat Simon Wessely, şeful secţiei de psihiatrie la King’s College din Londra.
“Impactul pe care COVID-19 îl are asupra sănătății mintale a persoanelor poate fi sever”, a spus Lea Milligan, director executiv al organizației de caritate MQ Mental Mental Health. “Acest lucru contribuie la nivelurile deja în creștere ale bolilor mintale și necesită cercetări urgente suplimentare”
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.