April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Situaţie alarmantă la Spitalul Judeţean Buzău, unde toate locurile destinate persoanelor cu COVID-19 sunt ocupate. Bolnavii așteaptă să se elibereze paturile de la ATI (VIDEO)

3 min read
Spitalul Judeţean Buzău se află într-o situație alarmantă. Numărul de cazuri de coronavirus a crescut, iar toate locurile destinate pacienţilor COVID sunt ocupate. Nu mai sunt locuri disponibile nici la ATI. Mai multe persoane, conectate la oxigen, aşteaptă în Unitatea de Primiri Urgenţe să le vină rândul la Terapie Intensivă.
Cele 68 de locuri din secţiile Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, care sunt destinate pacienţilor COVID, sunt pline. Și cele 14 paturi de la ATI sunt ocupate, relatează Adevărul.ro.
De asemenea, containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii COVID-19 sunt pline, iar persoanele care sunt considerate suspecte de infectia cu noul coronavirus staţionează în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe în aşteptarea diagnosticului de la DSP.
Situaţie alarmantă la un Spitalul Judeţean Buzău. 17 persoane aşteaptă să le vină rândul la Terapie Intensivă
Nu mai puțin de 17 persoane, care sunt conectate la oxigen, aşteaptă în Unitatea de Primiri Urgenţe să le vină rândul la Terapie Intensivă.
Personalul medical al Spitalului Judeţean Buzău este epuizat, iar conducerea spitlalului din Buzău face un apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate.
Din cauza lipsei de locuri din spital, şoferii şi asistenţii ambulanţelor stau şi câte zece ore în curtea de la UPU, iar pacienţii aşteaptă înăuntru eliberarea unui loc
Directorul Spitalului Judeţean este de părere că ar trebui să existe încă un spital care să trateze bolnavii de COVID. El a informat că există discuții avansate cu DSP pentru transformarea spitalului din oraşul Nehoiu în unitate suport COVID.

Coronavirus în România. Bilanț 7 aprilie 2021: 5.407 de cazuri noi de infectari cu Covid-19 şi un nou record la ATI
În ultimele 24 de ore, în România s-au întregistrat 5.407 de cazuri noi de COVID și 175 de decese. Până azi, 7 aprilie 2021, în țară au fost confirmate 988.624 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
885.710 de pacienți au fost declarați vindecați, până astăzi, în România.
În urma testelor efectuate la nivel național pe teritoriul României, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.407 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.
Până astăzi 7 aprilie 2021, 24.561 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
Scădere a numărului de decese
În ultimele 24 de ore au decedat 175 de pacienți (86 bărbați și 89 femei) cu COVID, în timp ce în intervalul 5-6 aprilie decedaseră 196.
Numărul de teste, creștere accelerată
Până astăzi, la nivel național, au fost prelucrate 6.878.550 de teste RT-PCR și 672.323 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.730 de teste RT-PCR (17.135 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.595 la cerere) și 11.229 de teste rapide antigenice.
Record negativ la ATI
Numărul pacienților internați la ATI este de 1.487, bilanț care reprezintă un nou record negativ.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.