April 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

România, lăudată de Organizația Mondială a Sănătății pentru lupta cu Covid-19

2 min readRomânia a fost lăudată de un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății pentru felul în care a gestionat pandemia de Covid-19 până acum.

Directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, a fost prezent, miercuri, la Palatul Cotroceni, la un eveniment organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.”România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare şi oportune la timp, astfel încât să se poată gestiona această stare de urgenţă fără precedent. În ciuda faptului că această pandemie ridică în continuare probleme, România a reuşit foarte bine să îşi arate capacitatea instituţională, solidaritatea comunităţii şi devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate.”, a spus oficialul OMS, potrivit Agerpres.Reprezentantul OMS a vorbit în alocuţiunea susţinută la Palatul Cotroceni şi despre importanţa vaccinării anti-COVID-19, dar şi despre faptul că pandemia SARS-CoV-2 a adâncit diferenţele sociale.”Cu vaccinarea şi lecţiile învăţate pe parcursul crizei, anul acesta vom putea sărbători ziua aceasta cu ceva mai multă speranţă şi optimism. Dar, de asemenea, cu mai multă prudenţă şi îngrijorare. Când a lovit COVID, a lovit o comunitate globală care era caracterizată de inegalitate, care între timp s-a exacerbat, dăunând societăţilor şi economiilor, ne forţează să facem faţă lipsurilor din stilul nostru de viaţă şi din sistemele pe care le-am construit”, a arătat Kluge, potrivit traducerii oficiale.
În contextul pandemiei, a spus el, comunităţile şi sistemele de sănătate au fost puse sub o presiune “fără precedent”.”Impactul se va resimţi luni şi ani de acum încolo. Sunt necesare abordări multidisciplinare şi sprijin suplimentar din partea comunităţilor şi sistemelor de sănătate şi asigurări sociale. Serviciile de sănătate au fost afectate destul de grav la nivel global. Au rămas milioane de oameni care suportă costurile, în termeni de bunăstare emoţională, socială şi economică. Estimările sugerează că, din cauza pierderii locurilor de muncă şi a venitului, criza actuală împinge gospodării anterior stabile în direcţia sărăciei”, a subliniat oficialul OMS.El a subliniat că pandemia a cauzat şi inegalităţi de gen.”Datele recente din mai multe ţări arată că femeile infectate cu COVID-19 care lucrează în sănătate sunt de două sau de trei ori mai multe decât bărbaţii”, a spus KlugeCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.