April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Prefectul Capitalei anunţă că magazinele ar putea afişa la intrare numărul de clienţi care pot intra simultan

2 min readAlin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat, în cursul zilei de miercuri, că reprezentanţii magazinelor din Bucureşti ar putea fi puşi să afişeze, la intrarea în magazin, numărul de clienţi care pot intra simultan.

Măsura propusă de prefectul Capitalei, pentru eliminarea aglomerărilor şi combaterea coronavirusului Hepta
Măsura propusă de prefectul Capitalei ar avea rolul de combatere a coronavirusului.
Măsura este considerată una potrivită pentru a se evita formarea de aglomerării şi, implicit, o măsură potrivită pentru combaterea coronavirusului. Totuşi, conform news.ro, Alin Stoica atrage atenţia că “nu va fi neapărat o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii”, dar susţine şi că aşteaptă, în continuare, propuneri pentru diminuarea riscului de răspândire a coronavirusului.

În cazul magazinelor mari şi medii ar urma să se respecte cota de şapte metri pătraţi de spaţiu pentru un client, iar în cazul magazinelor mici, cota permisă ar urma să fie de doi metri pătraţi de spaţiu pentru un client.

Citește și:
Coșurile de cumpărături intră în lupta cu COVID. Un număr limitat ar putea fi impus magazinelor, pentru a evita aglomerația, în București
Prefectul Capitalei, în urma aglomerației din magazine: Trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Toţi retailerii au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, vor respecta toate magazinele mari/medii calculul clientelei utilizând cota de cel puţin şapte metri pătraţi per client. Toate magazinele mici vor respecta distanţarea de doi metri între clienţi. Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin. În funcţie de tipul de magazin şi de situaţia fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coşuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienţi. Până mâine la prânz aşteptăm propuneri suplimentare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.