April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Peste 400 de pompieri se luptă cu un incendiu la un bloc de apartamente din Queens, New York

2 min readVideo

Peste 400 de pompieri au intervenit la un incendiu, în Queens, New York, după ce au fost declanşate alarmele în opt locuinţe dintr-un bloc de apartamente. În total, 21 de persoane au fost rănite în urma incendiului, a anunţat șeful adjunct al Departamentului de Pompieri din New York (FDNY) Michael Gala.

Galerie (4)

Un incendiu puternic a izbucnit în New York, iar sute de pompieri au intervenit să-l stingă FDNY – Twitter
Bloc de apartamente în flăcări, sute de pompieri au intervenit
Printre răniți se află şi 16 pompieri, care au suferit arsuri, dar şi civili, a anunţat Gala. Niciunul nu se confruntă cu răni care să le pună viața în pericol. Clădirea găzduiește aproximativ 150 de apartamente. Aproximativ 240 de persoane, sau 90 de familii, au fost strămutate imediat după izbucnirea incendiului, a spus Gala. Crucea Roșie este prezentă la faţa locului şi asistă familiile respective.

Incendiul a pornit într-un apartament de la etajul șase al clădirii și s-a răspândit rapid în zona dintre tavanul și acoperișul apartamentului. Ocupantul apartamentului a fugit de incendiu și a lăsat ușa deschisă, potrivit FDNY. Deoarece ușa a fost lăsată deschisă, focul s-a răspândit pe hol și a trecut la celelalte apartamente. De asemenea, o parte a clădirii a fost distrusă, a spus Gala.
Imaginile filmate la faţa locului arată fumul gros care se ridică de pe acoperișul clădirii din cartierul Jackson Heights. “Toată lumea a intrat în panică, tot ce se vede este fumul”, a declarat Edwin Martinez, rezident. “Când am ieșit din clădire, nu puteai vedea nimic. Era doar fum”. O altă rezidentă, Kimberly Singhi, a spus că „s-a speriat, pentru că totul s-a înnegrit”. „Am luat-o pe mama, mi-am apucat câinele și animalele de companie pe care le avem și am fugit”, a declarat Singhi pentru WABC.

Pompierii continuă să lupte cu focul din exterior. Cauza și originea flăcării vor fi stabilite de către specialişti atunci când vor putea intra în clădire, au spus oficialii pompierilor. Într-o postare pe pagina de Instagram a FDNY, Gala a descris că aceasta este o „operațiune foarte complicată și prelungită”. În timp ce făceau actualizări la fața locului, oficialii de pompieri au subliniat importanța închiderii ușilor dacă izbucnește un incendiu în reședința dvs. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii focului.
“Am subliniat de-a lungul anilor gravitatea faptului că, din păcate, aveți un incendiu în casa sau apartamentul dvs., cât de important este să închideți ușa”, a declarat comisarul FDNY Daniel Nigro pentru afiliatul CNN WABC.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.