April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Nelu Ploieșteanu este înmormântat miercuri la cimitirul Străulești 2 din Capitală

2 min readNelu Ploieșteanu, îndrăgitul cântăreţ de muzică lăutărească, este înmormântat miercuri la cimitirul Străulești 2 din Capitală.

Artistul s-a stins joi noaptea, în spital, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Membrii familiei au contestat rezultatul medical care îi împiedică să facă o înmormântare după ritualul ortodox. Testul a fost refăcut şi rezultatul a rămas neschimbat. Nelu Ploiesteanu a fost ridicat de la morgă în sicriu închis.În această dimineaţă trupul îndrăgitului artist a fost ridicat de la IML de către ficele sale. La orele prânzului sicriul a ajuns la cimitirul Străulești 2 din Capitală.Trupul artistului a fost băgat în capelă unde are loc slujba. Am văzut că sicriul a fost purtat pe braţe de oameni care purtau combinezoane. Nelu Ploieșteanu fusese diagnosticat cu Sars-Cov-2 şi aşa cere protocolul în astfel de situaţii. La fel şi la înmormântare vor participa puţine persoane.Înmormântarea ar fi trebuit să aibă loc marți, însă fetele artistului au refuzat să ridice trupul tatălui de la IML. Nu au avut încredere în rezultatul testului şi au cerut procurorului efectuarea unei necropsii cu refacerea testului. Rezultatul a fost confirmat din nou.
La jumătatea lunii martie Nelu Ploieșteanu a fost diagnosticat cu Covid, iar joi noaptea s-a stins. Cu o afecţiune gravă la plămâni, dar şi cu un preinfarct făcut în 2012, Nelu Ploiesteanu a cântat până de curând, fără să-şi tulbure publicul cu necazurile lui. A bucurat inimile românilor de pretutindeni timp de 50 de ani mai ales că avea şi o charismă de neegalat. În anii comunismului dădea viaţă petrecerilor cu romanţe şi cântece lăutăreşti. Era invitat la evenimente de anvergură şi îi cânta deseori şi lui Nicolae Ceasescu. După Revoluţie a scos mai multe albume de succes alături de artişti cunoscuţi.Marius Mihalache, nepotul lui Nelu Ploieșteanu: ”Îmi pare rău că nu are o înmormântare aşa cum ar merita sunt sigur că venea foarte multă lume, dar va rămâne în sufletele noastre şi va fi un nemuritor al muzicii lăutăreşti pentru că a fost cel mai important cântăreţ de muzică lăutărească din ultimii 20 de ani ai acestei țări’.’Irina Loghin: ”De acum înainte imaginea cu care milioane de oameni vor rămâne în gând este cea a artistului care şi-a ţinut mereu acordeonul strâns la piept de parcă ar fi fost parte din el„.Nelu Ploieșteanu avea 70 de ani. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.