April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Marea Britanie recomandă vaccin alternativ la AstraZeneca pentru adulții sub 30 de ani

3 min readAdulților sub 30 de ani li se va oferi un vaccin alternativ în locul serului de la AstraZeneca, după dovezile care îl leagă de apariția cheagurilor de sânge rare la persoanele vaccinate, potrivit organismului consultativ din Marea Britanie. 

Marea Britanie recomandă vaccin alternativ la AstraZeneca, adulților sub 30 de ani Bestimage / Bruno Bebert / Bestimage via Hepta
Până la sfârșitul lunii martie, 79 de persoane din Marea Britanie au suferit cheaguri de sânge rare după vaccinarea cu AstraZeneca și 19 dintre ele au murit.
O revizuire a Autorității de reglementare a medicamentelor (MHRA) din Marea Britanie a constatat că, până la sfârșitul lunii martie, 79 de persoane din UK au suferit cheaguri de sânge rare după vaccinarea cu AstraZeneca și 19 dintre ele au murit, dintr-un total de peste 18 milioane inoculate cu acest vaccin.

MHRA: Beneficiile vaccinului AstraZeneca au fost dovedite

Citește și:
Oficial EMA: Există o legătură între vaccinul AstraZeneca și tromboze, dar nu este clară cauza. Agenția neagă informația: Anunțăm concluziile miercuri sau joi
Analiză Financial Times: Cum s-a ajuns la restricții contradictorii privind vaccinul AstraZeneca în Europa. Situația pe țări

Autoritatea de reglementare a spus că aceasta nu este o dovadă că vaccinul a provocat cheagurile, dar a adăugat că legătura a devenit mai clară.

Totodată, în raportul MHRA se arată că efectele secundare sunt extrem de rare și beneficiile vaccinului au fost dovedite, scrie BBC.
Revizuirea a determinat grupul consultativ guvernamental de vaccinuri, JCVI, să recomande persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani să li se ofere un vaccin alternativ, acolo unde acesta este disponibil.
Persoanele diagnosticate cu cheaguri de sânge după prima doză de vaccin AstraZeneca nu mai fac rapelul

Persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca ar trebui să primească în continuare a doua doză. Doar cei care au suferit cheaguri de sânge rare după prima doză nu ar trebui să mai fie vaccinați, a spus MHRA.
Persoanele cu tulburări de sânge, care le pune la risc de coagulare, ar trebui să discute beneficiile și riscurile vaccinării cu medicul lor, înainte de a fi vaccinați.
Aproape două treimi din cazurile de cheaguri rare au fost observate la femei. Persoanele care au murit aveau vârste cuprinse între 18 și 79 de ani.
EMA: Apariția cheagurilor de sânge, un efect secundar foarte rar al vaccinului AstraZeneca

Miercuri, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că formarea unor cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui catalogată drept efect secundar foarte rar.
Oficialii EMA au precizat că au stabilit ”o legătură posibilă între vaccinare și cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut”, dar că nu va fi schimbată recomandarea de folosire în continuare a acestui vaccin.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.