April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Marea Britanie le recomandă cetățenilor sub 30 de ani să nu se vaccineze cu AstraZeneca

2 min readAgenția Medicamentului din Marea Britanie a recomandat ca persoanele cu vârste până în 30 de ani să fie vaccinate cu alt ser, nu cu cel produs de AstraZeneca.

Decizia a fost luată după ce s-a descoperit o legătură între vaccinul produs de AstraZeneca și formarea unor cheaguri de sânge, conform BBC.O analiză efectuată de autoritatea de reglementare a medicamentelor (MHRA), a concluzionat că 79 de persoane din Marea Britanie au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare – 19 dintre ele au murit.Autoritatea de reglementare a spus totuși că decizia nu este o dovadă că vaccinul a provocat cheagurile, dar legătura dintre ele devine mai fermă.Dr. June Raine, membru al MHRA, a spus că efectele secundare sunt „extrem de rare” – și se va lucra mai mult pentru a identifica dacă vaccinul a provocat în mod cert cheagurile.
„Bilanțul beneficiilor și riscurilor cunoscute este încă foarte favorabil pentru majoritatea oamenilor”, a adăugat medicul.Astfel, persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani vor primi opțiunea unui vaccin alternativ, dacă este disponibil.Persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca vor primi și a doua doză, dacă nu au dezvoltat cheaguri de sânge. În acest caz, rapelul va fi anulat.De asemenea, persoanele predispuse la formarea unor cheaguri de sânge sunt sfătuite să discute beneficiile și riscurile cu medicul lor.
Aproape două treimi din cazurile de tromboză au fost observate la femei. Persoanele care au murit aveau vârste cuprinse între 18 și 79 de ani.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.