April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Încă un parlamentar care nu poartă mască, potrivit legii. Ce explicație are deputatul PSD

3 min readÎncă un parlamentar a recunoscut că nu poartă mască, potrivit legii, chiar pe holurile instituției care ar trebui să fie un model de respectare a legii: Parlamentul.

 Este vorba despre deputatul PSD Daniel Ghiţă, care, după ce a fost întrebat de jurnaliști de ce nu poartă masca corespunzător, inclusiv peste nas, a dat mai multe explicații.Inițial, el a spus că … nu știe să se fi declarat pandemie în România.”Cei care ne conduc de un an şi patru luni să răspundă pentru toate crimele, atrocităţile pe care le-au făcut până acum. E declarată pandemia în România? Eu nu ştiu că e declarată în România. (…) Vorbiţi cu Guvernul să desecretizeze toate contractele pe care le-a făcut în perioada de pandemie. Asta e economia ţării. Sunt 40 de miliarde de euro pe care Guvernul Cîţu şi Orban le-a împrumutat, dar nimeni nu răspunde pentru banii ăştia. (…) Astea sunt cele mai importante. Guvernul respectă cetăţenii pentru că a împrumutat ţara şi până la urmă şi copiii noştri vor rămâne să plătească datoria?” – a spus el, potrivit Agerpres.
Pro TV La insistențele corespondentului Pro TV Sorina Ionașc, Ghiță a mai oferit o explicație:Sorina Ionașc: ”Nu vă supărați, dar dumneavoastră nici măcar acum nu purtați masca corespunzător..”Daniel Ghiță: ”Am certificat medico-legal, nu am voie..”Sorina Ionașc: ”Pentru ce afecțiune?”Daniel Ghiță: ”Vorbesc cu specialiștii. Sunteți specialistă? Vorbiți cu Guvernul Orban ca să desecretizeze, și Cîțu, să dese…cretise..contractele pe care..”
Sorina Ionașc: Ce legătură are?Daniel Ghiță: ”Lăsați-mă să vorbesc. Dacă nu, vorbiți dumneavoastră..”Daniel Ghiţă a fost văzut de mai multe ori în plenul Camerei Deputaţilor sau pe holul sălii de plen fără mască de protecţie sau purtând masca fără să-şi acopere şi nasul.Recent, un alt parlamentar a recunoscut că nu poartă mască, potrivit legii, nici măcar în Parlament.Deputatul PSD Sorin Grindeanu recomandă purtarea măştii
 Deputatul PSD Sorin Grindeanu le-a recomandat, miercuri, colegilor săi din Parlament să poarte masca de protecţie, menţionând că nu este de acord cu cei care fac “un act de bravadă” din refuzul de a o purta.”Ţine până la urmă şi de o chestiune de Regulament al Camerei. Am văzut că sunt luări de poziţie pe această problemă. Sigur că sunt şi situaţii scurte când eşti nevoit, să spunem, să îţi dai masca jos, dar asta nu în plen, şi de a fi constant şi a face şi un act de bravadă din faptul că nu porţi mască. Nu sunt de acord cu aşa ceva”, a spus Grindeanu la Palatul Parlamentului.Întrebat dacă ar trebui modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a putea fi aplicate sancţiuni celor care nu poartă mască, deputatul PSD a spus: “Nu sunt foarte în temă, s-ar putea să fie acoperitor Regulamentul în acest moment. Problema e să se aplice”.Grindeanu le-a recomandat colegilor săi deputaţi să poarte masca.”Să poarte mască, pentru că libertatea fiecăruia e atât de mare până când atinge interesele altora. Aici nu e vorba doar de persoana care nu poartă, ci şi de cei care se află în jur, şi atunci îţi atinge şi libertatea ta. Le-aş recomanda să poarte mască. Cei care fac din asta un titlu de glorie, fac bravadă din această perspectivă – cred că trebuie să li se aplice Regulamentul şi legile, indiferent cum te cheamă”, a afirmat acesta.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.