April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Germania ar putea intra într-un lockdown ”scurt și dur”. Merkel: ”Este corect”

1 min readCancelarul Angela Merkel este de acord cu solicitările de a se introduce un lockdown mai strict, pentru o scurtă perioadă, în Germania pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul înmulţirii infectărilor.

Germania se confruntă cu al treilea val al pandemiei, iar liderii unor landuri au cerut un lockdown scurt mai dur, în paralel cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, relatează Agerpres.”Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer, adăugând că Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi la terapie intensivă.”Avem nevoie de o rată de incidenţă stabilă la sub 100″, a spus ea, făcând referire la numărul de cazuri pe o perioadă de şapte zile şi la 100.000 de locuitori. Conform Institutului Robert Koch, incidenţa este în prezent de 110,1.Ea a mai declarat că guvernul analizează dacă este nevoie mai degrabă de măsuri naţionale, decât de unele regionale.
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 9.677 miercuri, ajungând la 2,9 milioane, a precizat Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 este de 77.401.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.