April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Călugăr budist găsit în viață într-o peșteră inundată, în Thailanda, unde era blocat de patru zile

2 min readVideo

Un călugăr budist din Thailanda a fost salvat dintr-o peșteră inundată, unde intrase în urmă cu patru zile pentru a medita. Bărbatul a fost surprins în peșteră de o furtună însoțită de ploi torenţiale care au provocat mai multe inundaţii.

Călugăr budist găsit în viață într-o peșteră inundată, în Thailanda, unde rămăsese blocat de patru zile captura video
Călugărul, aflat în pelerinaj, a intrat sâmbătă în peștera din provincia Phitsanulok din Thailanda, spun salvatorii. O echipă de 17 scafandri a intrat în peștera inundată pentru a-l scoate pe călugărul Phra Ajarn Manas, în vârstă de 46 de ani, la suprafață, scrie BBC.
Citește și:Copiii salvaţi din peştera inundată din Thailanda, primiţi ca novici într-o mânăstire budistăScafandrii salvatori din Thailanda, decorați de regina Elisabeta a II-a

Călugărul se afla în pelerinaj în peștera Phra Sai Ngam

Phra Ajarn Manas se afla într-un pelerinaj în peștera Phra Sai Ngam, unde mergea în fiecare an ”pentru a sta în contemplație”, a declarat o unitate locală de salvare într-o postare pe Facebook.
Când nu s-a mai întors de la meditație, locuitorii din zonă au alertat autoritățile. Inițial, salvatorii au intrat în peșteră în cursul zilei de marți, însă nu au reușit să ajungă la călugăr din cauza nivelului mult prea ridicat al apei.
Călugărul a înotat pe sub apă cu o mască de scufundare pe față

O filmare făcută de salvatori îl arată pe călugărul echipat cu o mască de scufundare, înotând sub apă.

După mai multe ore de eforturi, călugărul a fost scos afară din peștera inundată și a primit primul ajutor într-o ambulanță la fața locului.
Incidentul aduce aminte de calvarul prin care au trecut, în 2018, 12 băieți și antrenorul lor de fotbal rămași blocați într-o peșteră inundată din orașul nordic Chiang Rai.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.