April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Bilanţ sumbru în Brazilia. Peste 4.000 de decese Covid-19, în ultimele 24 de ore

3 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 07.04.2021, 09:46.
Actualizat: 07.04.2021, 09:47

Brazilia a înregistrat pentru prima dată mai mult de 4.000 de decese legate de Covid, în doar 24 de ore. O variantă mai contagioasă alimentează o creștere a cazurilor.

Brazilia a înregistrat pentru prima dată mai mult de 4.000 de decese legate de Covid, în doar 24 de ore Profimedia Images
Brazilia a înregistrat peste 4000 de decese în ultimele 24 de ore
Pacienții cu Covid-19 ocupă peste 90% din paturile de unități de terapie intensivă
Spitalele sunt supraaglomerate, oamenii mor în timp ce așteaptă tratamentul în unele orașe, iar sistemul de sănătate este pe punctul de a se prăbuși în mai multe zone. Numărul total de morți al țării este acum de aproape 337.000, al doilea după SUA.

Dar președintele Jair Bolsonaro continuă să se opună oricăror măsuri de blocare pentru a stopa răspândirea coronavirusului. El susține că daunele aduse economiei ar fi mai grave decât efectele virusului în sine și a încercat să anuleze unele dintre restricțiile impuse de autoritățile locale în instanțe.

Citește și:
Pacienții Covid din secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava pot fi vizitați de rude. Măsură unică în România

Vorbind, marți, susținătorilor din afara reședinței prezidențiale, el a criticat măsurile de carantină și a sugerat fără dovezi că acestea sunt legate de obezitate și depresie. Nu a comentat cele 4.195 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Până în prezent, Brazilia a înregistrat peste 13 milioane de cazuri de coronavirus, potrivit ministerului Sănătății. Aproximativ 66.570 de persoane au murit de Covid-19 în martie, mai mult decât dublu față de recordul lunar anterior.
Care este situația din țară?
În majoritatea statelor, pacienții cu Covid-19 ocupă peste 90% din paturile de unități de terapie intensivă, potrivit institutului de sănătate Fiocruz. Mai multe state au raportat cantități reduse de oxigen și de sedative. Dar, în ciuda situației critice, unele orașe și state relaxează deja măsurile care limitează circulația oamenilor.

“A câștigat ideea de anti-blocare a președintelui Jair Bolsonaro”, a declarat pentru Associated Press Miguel Lago, directorul executiv al Institutului brazilian pentru politica studiilor în domeniul sănătății, care consiliază oficialii din domeniul sănătății publice.
“Primarilor și guvernatorilor li se interzice politic să întărească măsurile de distanțare socială, deoarece știu că susținătorii președintelui, inclusiv liderii de afaceri, îi vor sabota”, a spus el, potrivit BBC.
Criticii spun că guvernul a fost lent în negocierea aprovizionării. Doar în jur de 8% din populație a primit cel puțin o doză. Epidemiologul Ethel Maciel a declarat că țara se află într-o ”situație îngrozitoare”: ”În ritmul în care vaccinăm, singura modalitate de a încetini răspândirea extrem de rapidă a virusului este un blocaj eficient pentru cel puțin 20 de zile”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.