April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Anul Beethoven la Filarmonica „George Enescu“. Trio Affresco și șapte dintre simfoniile beethoveniene (IV). Recital cameral fără public

2 min readTrio Affresco este alcătuit din flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, solist al Filarmonicii „George Enescu“, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, câștigător al concursului „George Enescu“ ediția 2001, custode al viorii Nicolò Gagliano din 1751, proprietate a Rațiu Family Charitable Foundation și pianista Diana Ionescu, câștigătoare a Concursului Internațional „George Enescu“, ediția 2001.

În condițiile restricțiilor impuse de criza sanitară COVID-19, Trio Affresco readuce la viață, în an aniversar, șapte dintre cele nouă simfonii ale compozitorului german în transcripțiile camerale pentru flaut, vioară, violoncel și pian, realizate de Johann Nepomuk Hummel între anii 1825-1835. În cel de al patrulea recital, invitată este violoncelista Mădălina Fara.

„În acest demers pe are l-am propus Filarmonicii, bogăția sonoră a fabuloaselor simfonii se cere realizată cu un flaut, o vioară, un violoncel și un pian. O provocare fantastică pe care ne-o asumăm fiindcă aranjamentele sunt extraordinare, de o forță răvășitoare. Nu s-a mai îndrăznit așa ceva în România! În ciuda vicisitudinilor de tot felul, prima și cea mai veche Filarmonică a țării promovează un proiect excepțional!” – Ion Bogdan Ștefănescu

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Trio Affresco și invitații continuă seria simfoniilor de Beethoven în viziune camerală de J. N. Hummel, cu Simfonia nr. 6 „Pastorala”. În deschidere, ansamblul vă propune un microrecital integral Beethoven, cu rarități ca Romanța în Sol major, „Marșul Turcesc” din „Ruinele Atenei” și Variațiuni după o temă din „Don Giovanni” de Mozart în adaptări instrumentale inedite.

Recitalul se va transmite pe canalele Filarmonicii „George Enescu”, și la Radio classic. Accesul este gratuit.

Duminică, 4 aprilie 2021, ora 19, Ateneul Român

Recital cameral Beethoven IV FĂRĂ PUBLIC

Trio Affresco:Ion Bogdan Ștefănescu – flautDiana Ionescu – pianVlad Maistorovici – vioară
Invitată: Mădălina Fara – violoncel

ProgramLudwig van Beethoven
Romanța nr. 1, în sol major, op. 40
“Marș Turcesc” din ”Ruinele Atenei”
Variațiuni după aria ”Là ci darem la mano” din opera ”Don Giovanni”
de W. A. Mozart
Simfonia nr. 6, în fa major, op. 68, Simfonia pastorală (aranj. J. N. Hummel)

Concert realizat în parteneriat cu Radio Clasic.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.