April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Zeci de kilometri de TIR-uri la ieşirea din România, după restricţiile de Paște impuse de Ungaria

3 min readVideo

De Veronica Micu.Publicat: 06.04.2021, 12:35.
Actualizat: 06.04.2021, 12:35

În Vama Nădlac II, cozile de camioane şi TIR-uri au ajuns la 30 de kilometri, după restricţiile de circulaţie impuse de Ungaria în timpul Paștelui catolic. Maghiarii au deschis, însă, graniţa, de la ora 23.00, ora României.

Zeci de kilometri de TIR-uri la ieşirea din România, după restricţiile de Paște impuse de Ungaria

Vezi și

Timpul de aşteptare, 380 de minute, le scoate fire albe şoferilor.
Potrivit Poliției de Frontieră, marți, în punctele de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate TIR-urilor. În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, mai anunță polițiștii români.

Problemele au apărut ca urmare a restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare în timpul Paştelui catolic.

Citește și:
Șoferi prinși în Vamă la Nădlac cu migranți ascunși sub camioane
Trei șoferi au condus 2.450 de kilometri fără oprire și odihnă, din România în Italia. Au fost opriți când voiau să facă și returul de poliția austriacă

Redăm mai jos, integral, comunicatul poliţiştilor de frontieră:
“Urmare a restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia sărbătorilor Pascale Catolice, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat, la această oră, în punctele de trecere a frontierei de la granița comună, se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule. În plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat încă de ieri, autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.
Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 8 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 4 artere) şi PTF Petea (2 artere).

Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.500 de automarfare, dintre care 3.100 au fost pe sensul de ieşire.
Şoferii, sfătuiţi să folosească toate punctele de trecere a frontierei din Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș
Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel:
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea; pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai; pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand; pe raza jud. Timiș: P.T.F. Cenad.
Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. De asemenea, reamintim posibilitatea consultării aplicaţiei Trafic on-line, secţiunea Camioane, care este disponibilă pe pagina de internet instituţională, la adresa: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2.
Această aplicaţie on-line prezintă o valoare estimată a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”.

Ca să evite problemele, șoferii trebuie să folosească toate punctele de trecere a frontierei din județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.