April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un joc „Super Mario Bros” a devenit cel mai scump din lume. A fost vândut cu 660.000 de euro

2 min readO versiune a celebrului joc “Super Mario Bros.”, concepută pentru consola NES, Nintendo Entertainment System, s-a vândut vineri la licitaţie pentru suma record de 660.000 de dolari (560.000 de euro).

Lansată în 1983 în Japonia, este vorba despre a 13-a consolă a celui mai vândut joc video din toate timpurile, cu aproape 61 de milioane de exemplare vândute, conform News.ro.Uitat timp de 35 de ani într-un sertar, exemplarul a fost găsit anul trecut în ambalajul original, niciodată deschis. Anonim, vânzătorul a declarat că “nu s-a gândit niciodată la asta” de când a primit cadoul.Scos la licitaţie în Dallas, exemplarul a devenit cel mai scump joc video din lume. Nu a fost o surpriză pentru casa Heritage Auctions, care s-a ocupat de vânzare: “De când ne-a parvenit acest exemplar, am ştiut că piaţa va găsi acest lucru mai uimitor decât noi”, a explicat Valarie McLeckie, responsabil cu licitaţia.Jocul a fost în stare perfectă.
“Să găsim un alt exemplar din aceeaşi serie de producţie în stare similară este ca şi cum ai căuta o picătură de apă într-un ocean. Nu trebuie să spui niciodată niciodată, dar sunt mari şanse ca acest lucru să fie posibil”, a precizat reprezentanta Heritage Auctions.Deja în 2020, aceeaşi versiune a “Super Mario Bros.” a fost vândută pentru 114.000 de dolari (în jur de 97.000 de euro). Apoi, în noiembrie, un alt joc Nintendo din 1990, “Super Mario Bros.3”, a doborât recordul, fiind adjudecat la 156.000 de dolari. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.