April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Nervii PNL cedează din cauza miniștrilor USR-PLUS. Orban, în ședință: „Mai rezist puțin”

3 min readLiberalii se află la a doua ședință consecutivă de Birou Executiv în care critică pe un ton ferm partenerii de guvernare de la USR-PLUS. În centrul nemulțumirilor s-a aflat acum ministrul Justiției, Stelian Ion, cel care a trimis Consiliului Superior al Magistraturii pachetul de legi privind justiția.
Liderii PNL susțin, potrivit unor surse participante la discuții, că miniștrii USR-PLUS și-au făcut un obicei de a „nu îi consulta și că încearcă cu orice ocazie să obțină imagine cu orice preț”.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost cea mai vehementă la adresa lui Stelian Ion. Aceasta a fost supărată de faptul că legile justiției, pe care dorește să le promoveze ministrul USR-PLUS, nu au fost discutate în Coaliție și Guvern.
„Turcan a avut un ton mai nervos la adresa lui Stelian Ion. A fost nemulțumită că în timp ce noi vorbim despre creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, Stelian Ion vrea scăderea ei. De asemenea, a fost supărată că a primit aviz negativ de la ministerul Justiției pe un proiect privind legea salarizării”, au afirmat surse din conducerea PNL pentru Europa Liberă.
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost iritat de faptul că în legile justiției se prevede transferul Poliției Judiciare la Parchete. Liberalul a spus în ședință, potrivit surselor citate, că nu a fost de acord cu o astfel de măsură, care este „aproape imposibilă”.
„Transferul Poliției judiciare către Parchete, undeva la 28.000 de polițiști, e imposibilă ar duce la destructurarea Poliției Române. Avem 48.000 de polițiști, nici nu are cum să îi preia din punct de vedere logistic, ce scrie în programul de guvernare e imposibil de pus în practică”, le-a spus Bode colegilor de partid în ședința PNL.
Potrivit surselor citate, între ministrul Bode și ministrul Ion a existat un schimb de replici neoficial despre acest proiect. Ministrul de Interne l-a avertizat pe ministrul Justiției că îi dă un aviz negativ dacă insistă cu transferul Poliției Judiciare. Ministrul ar fi de acord cu transferul unor polițiști de la Poliția Judiciară către Parchete, dar pe baza unor criterii clare.
Subiectul Poliției Judiciare, dar și alte puncte din noul proiect privind legile justiției, urmează să fie discutate în cadrul unui grup de lucru care se va constitui la nivelul Coaliției.
În discursul său din ședința PNL, Ludovic Orban a criticat încă o dată decizia lui Stelian Ion de a trimite la CSM pachetul de legi privind justiția înainte de a exista o discuție și un acord în Coaliția de guvernare. Liderul PNL a fost nemulțumit și de modul de acțiune al ministrului Economiei, Claudiu Năsui.
„Mai rezist puțin, dar voi ieși să vorbesc dacă nu termină”, a fost mesajul transmis de liderul PNL în ședință, nemulțumirea fiind la adresa miniștrilor USR-PLUS.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.