April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

GÂNDUL NEWS. Se întrevede din nou normalitatea… de la 1 iunie!

3 min read
Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.
Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.
Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.
1. Se întrevede din nou normalitatea…de la 1 iunie!
Am putea reveni la viața dinainte de pandemie la inceputul verii, când mai multe restricții ar putea să fie ridicate. Anunțul vine de la premierul Florin Cîțu, care spune că urmează să fie creat și un comitet interministerial, în acest sens. În privința vaccinării, stăm bine, până la finalul lunii mai ar trebui sa avem 5 milioane de români vaccinați, iar până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate! În plus, premierul mai spune că pașaportul COVID sau certificatul verde nu se va aplica în Romania. (Mai multe detalii aici…)
2. Situație critică în spitale. Cu greu mai poate fi găsit un loc liber la ATI.
Aproape 1.480 de oameni infectați cu Covid 19 se află intubați și supravegheați la terapie intensiva. Mai mult decât atât, în unitățile sanitare din România se află pentru prima data de la începutul pandemiei peste 14.000 de pacienți. Și mai grav este că rând pe rând medicii se declară neputinciosi în fața valului de bolnavi. La Craiova, spre exemplu, medicii operează doar urgențele, din cauza consumului foarte mare de oxigen. (Mai multe detalii aici…)
3. Sindromul de burnout pune presiune și mai mult pe viața medicilor din prima linie!
Un medic rezident de la Spitalul Județean din Timișoara a renuntat la luptă si s-a sinucis. Vlad Marinescu era medic la secția de Terapie Intensivă. Medicul a luat substanțe pentru anestezierea pacienților, care i-au cauzat moartea. Colegii spun că medicul era foarte obosit în ultima perioadă. În plus, studiile realizate de conducerea spitalului din Timișoara arată că mai bine de jumătate dintre angajați sunt la limită cu epuizarea fizică și suferă de un stres profesional continuu. (Mai multe detalii aici…)
4. Scenarii sumbre la terapie Intensivă!
Pe tărgi, pe scaune sau în picioare, pacientii sunt conectaţi la tuburile de oxigen şi aşteaptă pe holuri să se elibereze un pat unde să-și aștepte vindecarea. Aceasta este realitatea de la Institutul Matei Balș, dar si din alte spitale…în acest val trei al pandemiei. După Covid 19, la Matei Bals, multe dintre cabinetele de consultaţie au devenit saloane ale speranței. Iar cei care se agață cu disperare de viață povestesc acum coșmarul prin care trec. (Mai multe detalii aici…)
5. Daune de 2.000.000 de euro!
Fratele unuia dintre muncitorii omorâți la Onești în urmă cu aproximativ o lună solicită daune de 2.000.000 de euro! Banii sunt solicitati de la polițiștii implicați în operațiunea de salvare, dar și de la conducerea poliției Romane și a Ministerului de Interne. Familia criminalului de la Onești nu e la prima agresiune! În urmă cu 10 ani, soția și fiica criminalului ar fi sechestrat un muncitor de la combinatul chimic din localitate. Și în cursul anului 2016, soția autorului crimei de la Onești ar fi agresat un alt bărbat, venit să facă ordine în fosta locuință a familiei. (Mai multe detalii aici…)
Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe Facebook Gândul și pe canalul nostru de Youtube. Numai bine!Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.