April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Turiştii vor găsi la vară hotelurile de la malul mării exact aşa cum le-au lăsat anul trecut. Care sunt motivele

2 min readTuriştii vor găsi la vară hotelurile de la malul mării exact aşa cum le-au lăsat anul trecut. Cei din domeniu n-au mai făcut investiţii peste iarnă.

Profitul din 2020 nu a fost mare, iar ajutorul promis de stat încă se lăsă aşteptat. Singura parte bună este că preţurile nu vor creşte, iar ofertele de 1 mai sunt chiar tentante.Proprietarul unui hotel din Mamaia spune nu a avut un profit care să-i permită să facă noi investiţii.Iulian Tenie, manager de hotel: “Ne-am fi dorit să renovăm una din aripile hotelului, ne-am fi dorit de asemenea să amplasăm două lifturi proprietăţii. Proprietatea noastră, deşi are trei etaje, nu are lift şi ne-am propus acest proiect gândit în anii precedenţi, însă în momentul de faţă, din păcate, suntem blocaţi cu aceste investiţii”.Potrivit legii, hotelierii pot primi un cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019. Iar ajutorul să nu depăşească suma de 800.000 de euro de beneficiar.
Anca Nedea, director executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanța: “Pentru noi, acest grant de lucru după un an de pandemie era absolut obligatoriu. Se făceau amenajări importante, se schimba mobiler. Marea majoritate dintre agenţii economici înscrişi pentru granturi din cei 22 mii din care o parte importantă înseamnă industria ospitalităţii n-au primit aceşti bani”.Alţii au apelat la linii de credit.Nicolae Bucovala, proprietar de hotel: “Nu putem sta în loc şi să aşteptăm banii de la guvern, sigur că sunt bineveniţi, dar deocamdată lucrăm pe credite, pe linii se investiţii ca să putem da drumul peste o lună, o lună şi jumătate la sezonul estival”.În aceste condiţii, nu se pune problema creşterii preţurilor, ba dimpotrivă.Ştefan Necula, director al unei agenţii de turism: “S-au făcut destul de multe rezervări pentru extra sezon şi pentru începutul sezonului. Hotelierii au avut tarife foarte bune pentru începutul sezonului plecând de la 100 lei pe cameră pe noapte la un hotel de 3 stele în Mamaia. În Eforie Nord vorbim deja de hotelurile renovate care au avut un pic peste 90 lei tarifele pe noapte pentru începutul lunii iunie”.Peste 50 de hoteluri din Mamaia şi 10 din sudul litoralului vor primi turişti începând cu 1 mai.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.