April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe, la peste 20 de persoane suspectate de implicarea în protestele violente din zona Piața Unirii

2 min readVideo

De Andreea Anghel.Publicat: 03.04.2021, 09:19.
Actualizat: 03.04.2021, 09:21

Peste 20 de persoane suspectate de implicare în incidentele violente din noaptea de luni spre marţi, din zona Piața Unirii, de la finalul protestelor, au fost ridicate. Acestea au fost duse la audieri în urmă unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti, dar şi în judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov.

Vezi și

Mai multe persoane suspectate de implicarea în incidentele violente din zona Piața Unirii au fost duse la audieri
Percheziţiile au avut loc în Bucureşti, dar şi în judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov
În această dimineață, polițiști din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și vor fi conduse la audieri 22 de persoane. Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

Citește și:
VIDEO. Proteste cu mii de oameni în București și în țară față de noile restricții. În Galați, protestatarii au aruncat cu pietre în jandarmi

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Proteste violente în Capitală. Mai multe persoane agresive au fost reţinute
În nopatea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.
Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.