April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Italia, lockdown strict de trei zile cu ocazia Paştelui catolic. În ce condiţii se va desfăşura slujba de Înviere

2 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 03.04.2021, 08:44.
Actualizat: 03.04.2021, 08:44

Italia a intrat într-un lockdown strict de trei zile pentru a încerca să prevină o creştere a cazurilor de Covid-19 ca urmare a sărbătorii Paştelui catolic.

Papa Francisc Profimedia Images
Restricţii mai dure în Italia cu ocazia Paştelui catolic
Autorităţile încearcă să prevină o creştere a cazurilor de Covid-19
Toate regiunile se află acum în “zona roşie” – cel mai înalt nivel de restricţii – întrucât ţara se luptă cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

Deplasările neesenţiale sunt interzise, dar oamenilor li se permite să stea la masa de Paşte în casele lor împreună cu alţi doi invitaţi. Bisericile sunt, de asemenea, deschise, dar credincioşilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfăşoară în apropierea caselor lor. Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc îşi va transmite mesajul de Paşte din piaţa Sfântul Petru care o să fie goală, potrivit BBC.

Citește și:
Paştele catolic 2021. De câte zile libere beneficiază angajaţii

Ce se întâmplă după cele trei zile dedicate Paştelui catolic

După sfârşitul acestui weekend de sărbătoare, diferite regiuni vor rămâne în restricţiile “zonei portocalii” sau “zonei roşii” până la sfârşitul lunii. Guvernul italian a anunţat că 70.000 de ofiţeri de poliţie în plus vor ajuta la supravegherea la nivel naţional a respectării regulilor.
Restricţiile din Italia apar în timp ce ţările din întreaga Europă încearcă să controleze o creştere a cazurilor de virus, luptând în acelaşi timp cu întârzierile de vaccinare. În total, 110.328 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Italia şi au existat 3.629.000 de infecţii confirmate.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.