April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Blocajul Canalului Suez, după eşuarea navei Ever Given, s-a încheiat

2 min readToate navele aflate în așteptare au reuşit să traverseze artera navigabilă. În urma incidentului, sute de nave și-au întârziat călătoria. 

Nava Ever Given care a provocat blocajul pe Canalul Suez Getty Images
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
422 de nave au rămas blocate pe Canalul Suez, după eșuarea navei Ever Given. Incidentul s-a încheiat sâmbătă, când ultimele 61 de ambarcațiuni și-au continuat călătoria, a anunțat Autoritatea Canalului Suez, potrivit Reuters.

Blocajul de șase zile de pe cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa și Asia a scufundat în haos lanțurile de aprovizionare globale.

Citește și:
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost salvată gigantica navă-container Ever Given, care a blocat Suezul o săptămână
Firma olandeză care se ocupă cu lărgirea plajelor din Constanța a ajutat la deblocarea navei Ever Given. Factura crizei din Suez

Incidentul a declanşat o criză a transportului maritim internaţional, a blocat trafic comercial mondial de 9 miliarde de dolari pe zi, făcând să aştepte cele 422 de nave care transportau de la ţiţei până la bovine.

Autorităţile au declarat că întârzierile vor fi eliminate până sâmbătă, dar blocarea traficului maritim ar putea avea repercusiuni de lungă durată asupra porturilor şi lanţurilor de aprovizionare din întreaga lume.
Preşedintele Autorităţii Canalului Suez, Osama Rabie, a sugerat că vremea, inclusiv vântul puternic, şi o eroare umană ar fi jucat un rol în eşuarea navei, pe 23 martie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.