April 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Bateria care funcționează 28.000 de ani, acţionată cu ajutorul deşeurilor radioactive, ar putea deveni disponibilă din 2023

2 min readVideo

O baterie capabilă să funcţioneze fără întrerupere timp de 28.000 de ani ar putea intra pe piaţă din 2023. Este anunţul făcut de un start-up care lucrează de ani buni la acest proiect.

Vezi și

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Bateria este acţionată cu ajutorul deşeurilor radioactive. Căldura generată de materialul nuclear intră în contact cu o serie de mini-diamante şi produce în acest fel curent electric.

Producătorul dă asigurări că învelişul bateriei este de 12 ori mai rezistent decât oţelul şi împiedică scurgerea substanţelor radioactive. Astfel de baterii ar putea alimenta roveri spaţiali în misiuni de lungă durată. Dar şi telefoane mobile care nu ar mai trebui încărcate niciodată.
Bateria este „complet sigură” pentru oameni, potrivit companiei Nano Diamond Battery (NDB) din California, ai cărei reprezentanți susțin că noul concept va „schimba lumea”.

Bateria se bazează pe o tehnologie numită “diamond nuclear voltaic” (DNV), prezentată de cercetătorii de la Universitatea din Bristol, în 2016, folosind blocuri de grafit rezidual.
„Această baterie are două merite deosebite”, a declarat CEO-ul NDB, Nima Golsharifi, pentru publicația Future Net Zero. „Unul este că folosește deșeuri nucleare și le transformă în ceva bun. Iar al doilea este că funcționează mult mai mult decât bateriile actuale”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.