April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Australia continuă vaccinarea cu AstraZeneca, în ciuda unui caz grav de tromboză înregistrat după vaccinarea unui pacient

2 min readAustralia își va continua programul de inoculare cu AstraZeneca, au declarat sâmbătă oficiali din domeniul sănătății, după ce un caz de coagulare a sângelui a provocat îngrijorări cu privire la siguranța vaccinului.

Vaccinările continuă cu AstraZeneca în Australia, în ciuda unui caz grav de tromboză Profi Media
Australia nu opreşte vaccinările cu AstraZeneca
Un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost internat într-un spital din Melbourne, la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca, suferind o tromboză gravă, o afecțiune care împiedică fluxul normal de sânge prin sistemul circulator. Regulatorul pentru administrarea produselor terapeutice (TGA) și un grup, Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare (ATAGI), s-au întâlnit pentru a discuta măsuri suplimentare cu privire la vaccinul AstraZeneca, scrie Reuters.

“Nu am fost sfătuiți în acest moment de ATAGI sau de TGA să întrerupem vaccinarea cu AstraZeneca în Australia”, a declarat Michael Kidd, un oficial pentru sănătate. Cazul de coagulare a sângelui este „probabil” legat de vaccin, a menţionat acesta. “Riscurile de efecte secundare grave rămân foarte scăzute, dar siguranța este primordială și de aceea TAGI și TGA îşi continuă diligența cu privire la acest caz”, a spus Kidd, adăugând că vor apărea noi anunțuri săptămâna viitoare.

Citește și:
Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei imunizate cu acest ser

Marea Britanie a identificat 30 de cazuri de cazuri rare de cheaguri de sânge, în urma utilizării vaccinului. Mai multe națiuni, inclusiv Canada, Franța, Germania și Spania, și-au limitat utilizarea după rapoarte similare.
Australia a lansat vaccinarea în masă pentru cei 25 de milioane de oameni în februarie, majoritatea fiind așteptați să primească vaccinul de la Universitatea Oxford / AstraZeneca, deoarece 50 milioane de doze sunt produse pe plan intern de CSL Ltd. Cu toate acestea, țara a avut probleme, ratând o țintă din luna martie cu aproximativ 3,3 milioane de doze, în timp ce statele și guvernul federal s-au certat asupra vinovăției acestei situaţii.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.