April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Aproape 160 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 au fost administrate în SUA

2 min readStatele Unite ale Americii anunţă că au administrat deja 157.606.463 doze de vaccinuri COVID-19 și au distribuit 204.719.335 doze, potrivit datelor prezentate de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Statele Unite ale Americii anunţă că 160 de milioane de persoane au fost vaccinate deja anti-Covid Profi Media
SUA continuă cursa vaccinărilor Covid
Vaccinurile folosite pentru vaccinarea populaţiei sunt Moderna, Pfizer / BioNTech și Johnson & Johnson. Potrivit datelor publicate la 1 aprilie, agenția a administrat 153.631.404 doze de vaccinuri și a distribuit 200.496.635 doze. Agenția a declarat că 101.804.762 de persoane au primit cel puțin o doză, în timp ce 57.984.785 de persoane sunt complet vaccinate începând de vineri. Un total de 7.735.342 doze de vaccin au fost administrate în instituțiile de îngrijire pe termen lung, a spus agenția, scrie Reuters.

Anthony Fauci, reputat expert american în boli infecţioase şi cel care ghidează răspunsul naţional la criza provocată de Covid-19, a declarat pentru Reuters că e posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca chiar dacă primeşte aprobarea Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor.

Citește și:
Ministerul Sănătății a dat explicații despre vaccinul Johnson & Johnson: “La 28 de zile post vaccinare rata de spitalizare a fost 0%”

Vaccinul, considerat iniţial un punct de reper în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, este pus sub semnul întrebării de la finalul anului trecut, deşi a fost aprobat spre utilizare de urgenţă în zeci de ţări, nu şi în SUA. Fauci, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases şi consilier şef la Casa Albă, a spus că SUA au încheiat suficiente contracte cu alţi producători de vaccinuri pentru a-şi imuniza întreaga populaţie şi, posibil, chiar pentru a fi administrate doze suplimentare în toamnă.
Întrebat dacă vaccinul AstraZeneca va fi folosit în SUA, el a spus: „Asta e încă în aer. Senzaţia mea este că, având în vedere relaţiile contractuale pe care le avem cu mai multe companii, avem suficient vaccin pentru a asigura necesarul nostru fără a invoca AstraZeneca”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.