April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

5.000 de saci de gunoi strânşi de pe malul Lacului Morii din Capitală

2 min readVideo

Pet-uri, haine, sticle şi chiar cadavre de animale. Sunt gunoaiele pe care 200 de voluntari le-au adunat în mai bine de 5000 de saci de pe malul Lacului Morii din Capitală. Primarul de sector a participat şi el la curăţenia generală şi promite că cine va mai arunca deşeuri aici va fi amendat drastic.

Vezi și

De la ora 8 dimineaţa, peste 200 de voluntari au strâns deşeurile din zona verde aflată în jurul lacului Morii, adică mai bine de 18 mii de metri pătraţi. Un loc superb, sufocat de mormanele de gunoi.
“-PET-uri, haine, am găsit şi lenjerie intimă, de la telefon plasticuri. -De toate, chiar de toate, de la pet-uri până la haine. – E mult de muncă? Foarte mult, pentru că sunt foarte multe gunoaie. Mormane”.

Printre cei care vor să schimbe peisajul de pe malul lacului este şi primarul Sectorului 6.

5.000 de saci de gunoi
“S-au aruncat aici. Aici nu sunt aruncate de oameni, aici au fost aduse ca să se debaraseze de ele. De la haine, cadavre de animale, tot. Ştiam că e aşa de foarte mult timp pentru că merg destul de des cu bicicleta pe aici. Cât credeţi că o să dureze să curăţaţi ce e pe aici? Cel puţin o zi, cu toţi oamenii care suntem acum”.
Sursa mizeriei care împânzeşte Lacul Morii sunt oamenii care aruncă gunoaie şi firmele de construcţii. În doar câteva ore, voluntarii au adunat peste 5.000 de saci de gunoi.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: “Sunt oameni care vin şi aruncă gunoiul. Facem curat, ca să nu zică nimeni nimic. După care, cine intră şi face mizerie este amendat”.
După ce vor curăţa tot, primarul are planuri mari. Vrea ca Lacul Morii să devină o zonă de promenadă, cu bănci şi piste de alergat, mai ceva ca parcul Herăstrău, cel mai mare din Capitală.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.