April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei imunizate cu acest ser

2 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 02.04.2021, 22:38.
Actualizat: 02.04.2021, 22:38

Olanda a suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. O femeie care fusese imunizată cu acest ser a murit. Olanda a înregistrat aproximativ 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.

Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani Profimedia Images
Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani
O femeie imunizată cu acest ser a murit
Olanda a suspendat temporar, vineri, utilizarea vaccinului AstraZeneca anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după moartea unei femei care fusese imunizată cu acest ser, a declarat Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează Reuters.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinare trebuie să fie anulate. Decizia a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Citește și:
Experții germani nu mai recomandă rapelul cu AstraZeneca, ci cu un alt vaccin bazat pe ARN mesager

AstraZeneca a declarat că lucrează cu autorităţile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări: ”Autorităţile din Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depăşesc în mod semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă a adulţilor”, a spus compania.

Au fost descoperite mai multe cazuri de tromboză după vaccinările cu AstraZeneca
Agenţia olandeză Lareb, care urmăreşte efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri că a primit cinci rapoarte cu cazuri de tromboză după vaccinările cu serul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit.
Lareb a precizat că incidentele au avut loc între a şaptea şi a zecea zi după vaccinare: ”Sunt femei între 25 şi 65 de ani. Trei au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a murit şi una a avut o hemoragie cerebrală”, a precizat agenţia.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Olanda în perioada respectivă. Olanda a înregistrat aproximativ 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.