April 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O farsă de 1 aprilie a generat confuzie şi a dus la confruntări între poliţie şi cetăţeni, în Belgia. Oamenii au început să strige “Libertate”

2 min readVideo

O farsă de 1 aprilie a generat confuzie şi a dus la confruntări între poliţie şi oameni în Belgia. Peste două mii de persoane s-au adunat într-un parc din Bruxelles pentru a participa la un festival anunţat în mediul online. Evenimentul era doar o păcăleală de 1 aprilie, însă, mulţi oameni au crezut că este real.

Galerie (2)

Petrecere într-un parc din Belgia, în ciuda restrricțiilor Profimedia Images
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Chiar dacă autorităţile au făcut un anunţ pe reţelele de socializare şi au specificat că festivalul nu are loc, oamenii nu au ţinut cont. Aşa că s-a ajuns la o adevărată confruntare între autorităţi şi dornicii de petrecere. Poliţia a fost nevoită chiar să folosească tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Cei aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat pe 1 aprilie în parcul Bois de la Cambre din Bruxelles, sfidând restricţiile impuse de autorităţi în contextul crizei sanitare.
La sosirea poliţiei, unii dintre ei au strigat „Libertate!” şi au aruncat cu diverse obiecte spre forţele de ordine. Patru persoane au fost arestate.

În confruntare, trei poliţişti au fost răniţi, potrivit oficialilor. Aparent, alţi doi oameni au fost răniţi.
Anunţul privind concertul a fost publicat pe Facebook în luna martie, cu mai mulţi DJ în lineup. Organizatorii au spus că invitaţia a fost o farsă, dar mulţi oameni şi-au făcut totuşi apariţia în locul desemnat pentru adunare.
Conform măsurilor impuse de autorităţile belgiene, adunările în aer liber sunt limitate la patru persoane.

Procurorii au transmis că au început o anchetă pentru a afla cine se află în spatele anunţului de pe Facebook.
Primarul capitalei belgiene, Philippe Close, a spus că înţelege că oamenii îşi doresc să iasă, dar că astfel de adunări nu vor fi tolerate.
Belgia, cu o populaţie de 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 882.000 de cazuri de Covid-19 şi 23.000 de decese asociate.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.