April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Bucureștiul paralizat: Sindicaliștii de la Metrou s-au baricadat în subteran, pe șine. Federația Mecanicilor din România se alătură

2 min read


Protestul spontan al sindicaliștilor de la Sindicatul Liber Metrou a afectat circulația trenurilor de metrou. Aceștia au blocat calea de rulare,împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, spune știripesurse, citând Metrorex.
 
Potrivit surselor, în dimineața zilei de 26 martie, protestatarii s-au adunat în număr de 600 în stația Piața Unirii,deplasându-se cu boxe mari, în timp ce cântau, spre metrou. Sindicaliștii cer Guvernului și Ministerului Transportului să respecte legea și să ofere condițiile necesare desfășurării activității ale salariaților, anunță știripesurse.

Totul a apărut la scurt timp după declarațiile Guvernului din 25 martie, care au afectat libera circulație a oamenilor. Sindicatul Liber Din Metrou a precizat pe pagina de facebook că vor lupta pentru siguranța circulației și securitatea călătorului. 

Federația Mecanicilor de Locomotivă din România a transmis că vor fi solidari cu greva declanșată la metrou: “Este inadmisibil să se facă presiuni asupra salariaților pentru a fi de acord cu diminuarea drepturilor care li se cuvin”, spun cei de la federație.

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă a menționat pe pagina de facebook că protestul este “o acțiune ilegală”https://www.activenews.ro/stiri/.”Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.  Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.  Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea. Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților”, a afirmat Drulă. De asemenea, Dacian Cioloș și-a exprimat susținerea față de ministrul Cătălin Drulă,spunând că “metroul din București s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curățenie la Metrorex, să taie conductele de făcut bani și rețele de interese care fac ca o companie publică ce își acoperă singură abia 30% din cheltuieli să dea mai mult de jumătate din sursele ei de venit către o companie privată controlată de caracatița pesedistă”. 

Reprezentanții Metrorex au precizat că își cer scuze bucureștenilor și “îi rugăm să înțeleagă că, deși considerăm acțiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viața unor oameni. De asemenea, asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acțiunile legale la dispoziția noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranță”, potrivit a1.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.