April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

ANPC avertizează că 166 de tipuri de MĂȘTI din comerț sunt NECONFORME, iar vânzătorii ar trebui să consulte pagina web a instituției pentru a se asigura că nu pun în vitrină produse interzise comercializării

1 min read


166 de tipuri de măști aflate pe piață sunt NECONFORME, potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a notificat sistemul RAPEX european. 

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, transmise de ANPC, privind măștile comercializate în țări membre ale Uniunii Europene. Până acum, România a mai produs 25 de alerte referitoare la măștile neconforme.

„Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC, citat de Știri pe Surse.

Operatorilor economici li se pune în vedere ca, înainte de a pune în vânzare măști de protecție, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât comerțul să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.