April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

S-au găsit urme de gloanțe pe corpul uneia dintre victimele de la Onești. Cum comentează descoperirea șeful MAI

2 min readMinistrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că pe corpul uneia dintre victimele criminalului de la Oneşti erau urme de muniţie neletală.

”Vom vedea exact ce muniţie s-a utilizat, câte gloanţe, muniţie letală, au fost trase, câte cu muniţie neletală. Aţi văzut şi m-aţi întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniţie neletală. S-au tras 2 cartuşe, fiecare cartuş are în compoziţie 15 bile de cauciuc. Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima”, a declarat Lucian Bode, potrivit News.ro. Anunțul ministrul de Interne vine în contextul în care în spaţiul public au apărut mai multe fotografii cu trupurile neînsufleţite ale victimelor, în care se vedeau, pe lângă plăgile de cuţit provocate de agresor, răni cauzate de gloanţe de cauciuc.Bode a declarat miercuri seară, referindu-se la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.
Cum s-a produs tragedia
 Luni, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut, iar după câteva ore i-a înjunghiat, ambii murind în urma rănilor suferite.Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind în continuare internat în spital.Furia suspectului din Onești, care a recurs la gestul de o violență extremă, este urmarea unei situații mai vechi. Acum 10 ani, bărbatul și-a pierdut apartamentul în urma unei sentințe judecătorești.Ani la rând a cerut să vadă documentul, deoarece el era plecat în momentul executării silite. Este, de altfel, același document pe care l-a revendicat în timpul luării de ostatici.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.