April 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Premieră în UE. Italia a blocat un transport de vaccin Oxford/AstraZeneca către Australia

2 min readItalia a decis să oprească un transport de 250.000 de doze de vaccin Oxford/AstraZeneca, au anunțat oficialii italieni, potrivit Financial Times.

Decizia Italiei riscă să aprindă tensiuni internaționale pe tema achizițiilor de vaccin anti-COVID.
Roma a decis să oprească un transport de 250.000 de doze de ser Oxford/AstraZeneca, au anunțat oficialii
Este prima decizie de acest tip de când UE a introdus noile reguli privind exportul de vaccin în afara blocului comunitar.
Italia a blocat un transport de vaccin Oxford/AstraZeneca către Australia. Italia a notificat Bruxelles-ul la sfârșitul săptămânii de propunerea sa în cadrul politicii de transparență a UE privind exportul vaccinului, au anunțat oficiali italieni. Comisia Europeană se putea opune deciziei Italiei, dar nu a făcut-o, susțin oficialii italieni.

Intervenția Italiei amenință să crească tensiunile globale privind achizițiile de vaccin după ce aliați ai UE au criticat introducerea măsurilor privind exportul de vaccin. În ianuarie Comisia Europeană a anunțat un controversat sistem de reguli prin care producătorii de vaccin din UE trebuie să primească autorizație de la guvernele locale ca vaccinul produs de ei să plece la export în afara UE.
Schema a făcut parte din răspunsul Bruxelles-ului la anunțul companiei AstraZeneca privitor la întârzieri în livrarea de vaccin. Acest anunț a alimentat suspiciuni în UE că producția de vaccin ar urma să ajungă în alte țări, scrie Financial Times.

Europa schimbă strategia de vaccinare. Mai multe țări recomandă acum vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani
Mai multe țări din Europa au extins recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pe baza noilor studii britanice. Cea mai recentă pe listă este Suedia. Suedia nu a recomandat până acum acest vaccin persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, susţinând că datele ştiinţifice ale laboratorului anglo-suedez nu erau suficiente, notează Le Figaro.
Alte state care au făcut un gest similar sunt Germania, Belgia, în timp ce Franţa a extins vaccinarea cu serul AstraZeneca la vârstnici de 65-75 de ani cu comorbidităţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.