April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Şoferiţa, care a ucis două fete pe trotuar, a minţit poliţia. Rudele tinerelor cer să se facă dreptate

3 min readVideo

A încercat să scape minţind poliţia, însă analizele de sânge au trădat-o. La două zile după accidentul înfiorător în care au murit două fete, femeia care a dat cu maşina peste ele a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti.

Acuzaţiile: ucidere din culpă şi conducere sub influența băuturilor alcoolice. În noaptea accidentului femeia declarase că nu a băut înainte de a se urca la volan. Explicaţiile femeii pentru accident, obţinute de Observator, sunt halucinante. Ea susţine că accidentul a avut loc pentru că a strănutat.
„A dat o maşină peste nişte copii! V-am zis de zece ori! Să vină salvarea! E grav! Să vină odată, că am sunat de 20 de ori”.

Şoferiţa de 56 de ani a fost reţinută abia la 48 de ore de la momentul accidentului în urmă căruia au murit două fete. Abia azi s-a descoperit că a minţit: în declaraţia dată poliţiei şi obţinută de Observator, spunea că nu a băut nimic înainte să se urce la volan.

“Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool.”
A refuzat etilotestul
În seara accidentului, a refuzat să sufle în etilotest. A motivat că are probleme cu plămânii. Aşa că i-au fost recoltate probe de sânge. Sâmbătă, anchetatorii nu au luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Ba chiar, a primit dovadă cu drept de circulaţie pentru 15 zile. Asta deşi martorii au insistat că a condus cu viteză şi că părea sub influenţa alcoolului.

„A avut viteză că noi am auzit-o când demara şi ne gândeam: uite nebunu ăla cum merge, şi n-am terminat ideea şi buf”, spune un martor.
„Persoana respectivă, sub influenţa alcoolului, doamna într-un pulover era roşie la faţă. cu ce viteză poţi să intri într-un stâlp să îl dărâmi?”.
Rezultatul analizelor a venit azi. Şi spusele martorilor au fost confirmate. Surse Observator spun că procurorul a stabilit, în urma celor două probe de sânge luate în seara tragediei că femeia avea 0,80 alcoolemie în momentul accidentului. Modul în care femeia a explicat accidentul este halucinant.
Criză de strănut

“În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac. Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard.”
Oamenii dau vina şi pe administraţia locală pentru accidentul înfiorător. Spun că ei au tot cerut limitatoare de viteză pentru că este o zonă cu mulţi copii. dar nu s-a luat nicio măsură.

Oamenii vor să se facă dreptate
Unchiul fetei: – „Avea tot viitorul în faţă. De când s-a făcut autostrada asta. Nu ţin cont că sunt copii pe stradă”.
– Circulă pe aici şoferii cu viteză mare?
– Da, da. Foarte mare.
– Nu ţin cont că poate ieşi un copil din curte.
– S-au făcut apeluri să pună semne de circulaţie. Dar ştiţi cum e până nu se întâmplă un accident”.
Revoltaţi, localnicii l-au luat la rost pe edilul Sectorului 2, care a venit la locul accidentului.
Pentru toată zona Andornache există o decizie de limitare a vitezei la 30 la oră.
Trupul Mihaelei, tânăra de 21 de ani moartă în accident, este încă la Institutul de Medicină Legală. Trupul Raisei însă, copila de nici şapte ani, a fost adus astăzi familiei pentru înmormântare. La vederea sicriului, rudele ei au leşinat.
„Nu mai poate să ne aducă copilul înapoi. să facă legea dreptate”.
Locul accidentului e acum şi loc de omagiu pentru cele două fete. Rude, prieteni şi colegi au aprins lumânări în amintirea Mihaelei şi Raisei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.