April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un deputat acuză că a fost discriminat de angajaţii unei bănci, din cauza faptului că este parlamentar

2 min readVideo

De Bogdan Ocnaru.Publicat: 20.02.2021, 20:46.
Actualizat: 20.02.2021, 20:46

Viaţa de parlamentar vine cu privilegii, dar, mai nou, şi cu probleme. Un deputat susţine că a fost discriminat şi tratat ca un infractor într-o bancă din Galaţi, doar pentru că este parlamentar. A vrut să deschidă un cont, dar angajaţii băncii i-ar fi spus că, din cauza funcţiei, e nevoie de verificări amănunţite. Nici după aproape o săptămână nu a primit răspuns.

Un parlamentar din Galaţi susţine că a fost discriminat de către bancă
Angajaţii băncii i-ar fi spus că, din cauza funcţiei, este nevoie de verificări amănunţite pentru deschiderea unui cont
Deputatul de Galaţi, Laurenţiu Gîdei, a vrut să deschidă un cont la bancă şi să îşi facă un card la o sucursală din oraş.

Laurențiu Gîdei, deputat: Când m-a întrebat sursa veniturilor şi ocupaţia şi am spus “parlamentar”, lucrurile s-au schimbat şi doamna a spus: În cazul dumneavoastră, trebuie să solicit acordul celor de la centrală, de la Bucureşti. Nicio problemă, durează mult? În mod normal, în jumătate de oră se finalizează.
Doar că nu s-a finalizat nici după aproape o săptămână, atunci când parlamentarul s-a întors la agenţia bancară. I s-a spus doar că verificările continuă. Omul a renunţat şi la cont şi la card, dar vrea să ceară explicaţii oficiale: în ce constă, mai exact, verificarea unui demnitar? Şi de ce durează atât?

Laurențiu Gîdei, deputat: A fost o frustrare, sincer să vă spun, tocmai pentru că m-am simţit tratat ca un infractor. Parlamentarul ăsta e un infractor, trebuie să-l verificăm atent.
Reprezentanţii băncii ne-au transmis că verificările sunt normale, iar banca trebuie să îşi ia toate măsurile pentru a cunoaşte clientela, mai ales persoanele “expuse public”.
Banca Naţională a României nu susţine anumite practici

Banca Naţională a României susţine că, în ultima perioadă, unităţile bancare au căpătat şi alte obiceiuri. Cum ar fi suspendarea conturilor pentru cei care nu şi-au actualizat datele personale la timp, invocând norme şi decizii ale Băncii Centrale. Primul-viceguvernatorul Florin Georgescu a criticat măsurile.
”Banca Centrală a trimis tuturor băncilor o notă (…), în care li se cere celor din bănci să nu mai dea vina aiurea pe BNR, să aibă o atitudine mai amiabilă cu clienții și să-i considere parteneri, nu potențiali teroriști.”
Astfel de atitudini ar fi interpretări exagerate ale directivei europene ce urmăreşte prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.