April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când alegi un transportator pentru marfa ta?

6 min readSelectarea unui transportator de mărfuri trebuie făcută în funcție de câteva aspecte importante, care te pot ajuta să gestionezi cât mai bine întregul proces și să te asiguri că transportatorul ales va face transportul la timp și în condiții de siguranță deplină.

Indiferent de tipul de business pe care îl ai, la un moment dat vei avea nevoie de o companie transport marfă cu ajutorul căreia să transporți mobilier, utilaje sau diverse alte tipuri de posesiuni ale firmei dintr-un loc în altul.

În cele ce urmează te invităm, așadar, să vedem care sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi un transportator de marfă.

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este tipul de transport. De exemplu, dacă vrei să expediezi un tip de marfă care are nevoie de refrigerare (alimente, diverse medicamente etc.), atunci cel mai bine ar fi să cauți o firmă care dispune de camioane speciale, dotate cu tehnologia necesară pentru a menține marfa la temperaturi optime pe tot timpul transportului.

În general sfatul specialiștilor este să îți îndrepți atenția către transportatori locali verificați, cu acoperire globală și care oferă posibilitatea de a transporta diverse tipuri de încărcături. În acest caz, dacă ești mulțumit de modul în care a fost transportată marfa, vei putea apela și cu altă ocazie la aceeași firmă chiar dacă dorești să transporți o tipologie diferită de marfă.

Experiența transportatorului
Experiența transportatorului are un cuvânt greu de spus în modul în care acesta va reuși să gestioneze diverse situații dificile care ar putea apărea pe parcusul transportului propriu-zis. Atunci când alegi un transportator cu o vastă experiență în nișa în care activează vei avea o mai mare siguranță că marfa transportată va ajunge la destinație în condițiile stabilite și în intervalul de timp stabilit.

În plus, o experiență îndelungată pe o piață atât de dinamică precum cea a transporturilor, unde concurența este acerbă, este sinonimă, de obicei, cu servicii de calitate și cu un grad de profesionalism ridicat.

Prețul cerut este întotdeauna un factor care cântărește greu, mai ales în cazul în care ai un buget fix. În general este bine să încerci să nu cazi în extreme, cu alte cuvinte să găsești cel mai bun raport calitate-preț.

De asemenea, este recomandat să nu încerci să faci rabat de la calitate pentru că un preț mult mai mic decât media prețurilor practicate pe piață poate veni la pachet cu diverse inconveniente și cu surprize mai puțin plăcute, de exemplu cu întârzieri, cu transporturi efectuate în condiții necorespunzătoare, cu posibile deteriorări și așa mai departe.

Chiar dacă la prima vedere lucrurile par simple, un transport trebuie să fie plănuit cu o foarte mare atenție la detalii. Acest lucru este valabil mai ales în cazul transporturilor speciale, cum sunt, de exemplu, cele agabaritice.

Transportatorul ales trebuie să aibă grijă la greutatea și la dimensiunile mărfurilor pe care urmează să le transporte, mai ales când acestea nu se încadrează în standarde, să identifice cel mai bun traseu și posibilele inconveniente de care s-ar putea lovi (exemplu: pe anumite porțiuni de traseu pot exista anumite restricții, pe altele ar putea fi necesară obținerea unor autorizații sau avize speciale etc.).

În plus, tot transportatorul trebuie să identifice rute alternative de transport pentru eventualitatea în care traseul inițial ar putea deveni impracticabil din diverse motive (condiții meteo extreme, un accident rutier etc.).

Reputația transportatorului
Reputația transportatorului este strâns legată de experiența acestuia și este importantă pentru că îți poate oferi o mai mare siguranță că marfa pe care vrei să o transporți va ajunge din punctul A în punctul B în cele mai bune condiții și, mai ales, la timp.

Tocmai de aceea este bine ca înainte să faci o alegere finală să îți aloci suficient timp pentru a verifica recenziile online lăsate de alți clienți ai firmei de transport pe care plănuiești să o contractezi. Forumurile, pagina de Facebook a firmei respective sau articolele din presă pot fi tot atâtea surse din care poți obține informații prețioase despre transportatorul pe care dorești să îl alegi.

În concluzie, acestea sunt principalele aspecte de care este bine să ții cont atunci când alegi un transportator pentru marfa ta. Specialiștii în transport național și internațional recomandă să alegi firme cu o reputație impecabilă și cu o experiență vastă, care au dovedit de-a lungul timpului că pot livra constant servicii de calitate clienților.

 

 

 

 


Investiţiile străine directe au scăzut cu 60,38% în 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, ajungând la 1,921 miliarde de euro, arată Banca Naţională a României (BNR).

“Investiţiile…


Deficitul de cont curent al balanței de plăți a ajuns la 10,983 miliarde de euro în 2020, cu 4,79% mai mare față de anul anterior, transmite Banca Naţională a României (BNR).

Balanţa…


Un nou director general a fost numit la conducerea Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz, începând cu data de 13 februarie 2021, pentru un mandat provizoriu de două luni. Aristotel Marius Jude l-a…


Un nou secretar de stat a fost numit pentru reformarea companiilor aflate în subordinea Ministerului Economiei. 

“Una dintre priorităţile acestui Guvern este reforma companiilor de stat. Prea mult…


Vânzările de autovehicule și motociclete, dar și întreținerea și repararea acestora, ca serie brută, au scăzut cu 8,7% în 2020, comparativ cu anul anterior. Comerțul cu pierse și accesorii auto s-a…


Transelectrica raportează un profit net cu 18% mai mare în 2020, față de anul anterior, acesta ajungând la 114 milioane de lei. Câștigul brut a crescut cu 60 de milioane de lei, situându-se la 167 de milioane de…


Lucrările în construcții au crescut cu 15,9%, ca serie brută, în 2020, comparativ cu anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Reparațiile capitale s-au majorat cu 46%,…


Guvernul mizează în acest an pe creşterea infracţiunilor la regimul drogurilor, pe indisciplina financiară a românilor şi chiar pe încălcarea legii pentru a creşte încasările la buget. Astfel, din amenzi,…

Galerie Foto Ca în fiecare an, administraţiile locale primesc de la bugetul central bani pentru cofinanţarea diverselor activităţi şi proiecte. Împărţirea acestor sume către judeţe se face însă într-un mod…


În Filipine, autoritarul preşedinte Rodrigo Duterte a dat ordin ca preţurile cărnii de porc şi de pasăre să fie îngheţate pentru a frâna scumpirea alimentelor în plină recesiune.

În Rusia, preşedintele…


Chiar dacă sezonul de raportări financiare pentru 2020 abia a început la Bursa de la Bucureşti, câteva companii care încă nu au publicat rezultatele se detaşează deja de restul pieţei spre a obţine titlul de…


Bitcoin-ul a stabilit duminică un nou maxim istoric de 49.283 de dolari după ce, în această săptămâna, Tesla a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai valoroasă monedă digitală din…


Ministerul Economiei are un buget de 6,6 miliarde de lei. 92% din el merge pe 3 scheme de ajutor de stat, arată ministrul Economiei Claudiu Năsui într-o postare pe Facebook.

„Cea mai mare schemă este cea pentru…

Galerie Foto Potrivit unui studiu Eurostat, între 2% şi 3,5% dintre angajaţii români şi-au pierdut locul de muncă în al doilea trimestru al anului 2020, iar între 10% şi 15% dintre ei au spus că programul de lucru s-a…


Anul 2020 a adus cu sine importante schimbări în viețile oamenilor, schimbări care s-au simțit inclusiv pe plan economic. În ciuda acestor lucruri, românii au reușit să economisească mai mulți bani, iar…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.