April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mii de români s-au solidarizat cu actorul Dragoș Bucur, călcat în picioare de agenții Sistemului. Manuela Florina Hărăbor: „Nu ești singur. Doamne ajută!”

4 min read


Pandemia a readus la suprafață un fenomen care părea apus după 89: delațiunea. Și parcă mai mult decât atunci, delatorii au început să fie încurajați să toarne orice abatere de la regulile dictaturii sanitare: de la nepurtarea măștii și la adunări cu mai mult de șase persoane, pînă la fuga din carantină. Un serviciu anonim sau nu, pe care mulți simt nevoia să-l facă în numele zeiței Sănătate, dincolo de orice judecată morală.
La ce asistăm azi pe TV sau pe rețelele de socializare arată că exact cei care pînă mai ieri stăteau cu „democrația” în gură tânjesc după revenirea la gloria a fostei Securități comuniste. 
Așa cum scria ieri ActiveNews, postarea actorului Dragoș Bucur legată de mască și intenția de a nu se vaccina a pornit o avalanșă de comentarii. Pro și contra.  Pe modelul Cristi Puiu, stigmatizatul zilei a devenit acum actorul Dragoș Bucur. Linșat, așa cum au titrat unele publicații, e puțin spus. Injuriile, calomniile și urările „de bine” cu trimitere la Bogdan Stanoevici s-au revărsat pe toate gurile de canal ale slujitorilor Sistemului. 

Cea mai abjectă postare cu damf de delațiune a venit din partea unei foste ziariste, Oana Dobre Dimofte, activistă Rezist, ale cărei instincte de turnătoreasă s-au activat. Cu un mesaj scurt și la obiect: bună seara, AquaVia România! Bună seara, DEDEMAN! Bună seara,PRO TV!”, Dimofte sugerează companiilor de mai sus că Dragoș Bucur este VINOVAT și trebuie pus cu botul pe labe.

Dan Capy, un alt „om de bine” al epocii covid s-a plâns:
 
Așteptăm cu interes o opinie din partea grupului Dedeman cu privire la declarațiile de nerespectare a legii, având în vedere colaborarea avută cu un astfel de personaj.
 

Dragos Stanca:
 
Libertatea de exprimare se opreste acolo unde opinia exprimata poate genera consecinte serioase.
Noi astia care avem morti in familie din cauza virusului si noi, cei cu afaceri anulate din cauza epidemiei, cand citim opinii care contrazic flagrant stiinta si bunul simt (plus legea, irelevant..), avem dreptul de a contesta si condamna astfel de atitudini publice.
Daca nimeni nu s-ar vaccina si nimeni nu ar purta masca ar exista consecinte si mai grave. Cand opinia ta provoaca indirect suferinta si chiar moarte, libertatea ta de exprimare nu mai e libertate: este iresponsabilitate.
Daca esti chiar atat de increzator in opinia asta a ta, mergi voluntar nevaccinat si fara masca intr-un centru Covid sa dai o mana de ajutor si sa demonstrezi ca noi cei care credem ca ai gresit suntem niste idioti”.

Mai importante decât insultele închinătorilor la covid sunt mesajele de încurajare ale celor care consideră că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu măștile și vaccinurile. Mii de internauți și-au exprimat susținerea pentru Dragoș Bucur. 

Manuela Florina Hărăbor
Dragoș, nu ești singur. Doamne ajută!

Victor Ioan Frunză (regizor)

 
Salut, Dragoș! Și eu gândesc ca dumneata! Libertatea de exprimare excede opiniile medicale.

Eduard Dumitrache

 
Mulțumim Dragoș, ești vocea celor tăcuți, amendați, speriați și
inoculați de media zilnic că sunt marginali și nu contează! Este vorba despre atitudine.

Iulian-Laurentiu Stefan

 
Felicitări, Dragoș! Simțeam că ești un om cu suflet mare, de aceea, caracterul tău îi poate surprinde doar pe cei care nu ți-au înțeles alegerile.

Ella Mihaela Cristea
 
Dragoș, înainte de 89′ erau închiși și torturați cei care aveau
curajul de a-și spune părerea, alta decât a sistemului. În 89′ s-a tras asupra acelora care au avut curajul să creadă în opiniile lor, să lupte pentru credința lor în libertate.
Faptul că ești blamat și injurat e înfinit mai puțin așa că ignoră și continuă să fi tu, să ai curajul să lupți pentru posibilitatea de a
alege în ceea ce crezi, indiferent dacă alegerea este cea corectă sau nu!

Elena van den Berg
 
Dragos asa l-au linsat public si pe Cristi Puiu. Voi doi ati realizat ceva, restul chiar nu stiu ce au facut in viata. Pana la urma noi nu traim sa le facem pe plac celorlalti, ci noua. Si cum putem trai daca nu suntem cinstiti cu noi insine si principiile noastre de viata?! Dupa cum ti-ai construit viata stiu ca vei face fata acestei furtuni  temporare

Adriana Andrei Vochitu
 
Alin Panc Dar de ce sa taca? Nu inteleg ideea asta de a ne ascunde, pentru a nu deranja printr o vorba, printr un gest…omul asta a iesit din zona de confort pentu a si spune parerea, pentru a trage un semnal de alarmă celor care au inca urechi sa audă si minte sa judece! Ne am obisnuit sa stam in pozitia ghiocel si sa asteptam sa hotarasca altii pentru noi. Nu zic ca nu exista virusul sau ca nu face victime, dar procentul este mic in comparatie cu daunele provocate de măsurile impuse.

Aless Jo
Alin Panc „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”Martin NiemöllerCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.