May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Olimpice: Prima probă test a anului în vederea Jocurilor de la Tokyo riscă să fie amânată

2 min readPrima probă test a anului în vederea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo riscă să fie amânată din cauza restricţiilor de la frontierele Japoniei, anunţă mass-media niponă de miercuri, citată de AFP.

Competiţia test de nataţie artistică, prevăzută între 4 şi 7 martie, va servi şi ca turneu de calificare olimpică şi urmează să reunească înotători din zece ţări. Va fi, totodată, prima care va beneficia de măsurile sanitare împotriva Covid-19.

Însă desfăşurarea sa ar putea fi amânată până în aprilie sau mai, conform mai multor ziare japoneze, care citează surse apropiate de acest dosar.

Japonia, afectată de o recrudescenţă a pandemiei, a plasat în stare de urgenţă, până la 7 februarie, capitala Tokyo şi alte 10 departamente, interzicând între altele intrarea pe teritoriul său a străinilor nerezidenţi.

Excepţia acordată sportivilor pentru a veni să se antreneze în Japonia, în vederea Jocurilor Olimpice din această vară, a fost suspendată la jumătatea lunii ianuarie.

Federaţia internaţională de nataţie (FINA) şi Federaţia japoneză de specialitate au stabilit că aceste restricţii fac foarte dificilă organizarea competiţiei test, afirmă mass-media din arhipelagul nipon.

Niciuna dintre aceste federaţii nu a comentat pentru moment aceste informaţii, în timp ce comitetul de organizare Tokyo-2020 a indicat doar că "nu face comentarii în privinţa zvonurilor".
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.