April 22, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Aglomerație în stațiunile de la munte. Cozi uriașe la gondola din Poiana Brașov

2 min readLa munte, weekendul se încheie așa cum a început, cu mii de oamenii fericiți care au ajuns pe pârtie sau măcar printre brazii plini de zăpadă, chiar dacă înainte au așteptat la cozi la telegondolă.

Jandarmii au patrulat duminică prin Poiana Brașov și le-au amintit vizitatorilor să poate masca și să păstreze distanța, să nu se înghesuie, altfel vor fi amendați.Cozile uriaşe în fața gondolei din Poiana Braşov nu au dispărut în acest weekend. Turiştii au stat şi jumătate de oră, dar ştiau la ce să se aştepte.Tânăr: „A fost mai aglomerat, că nu a funcţionat telegondola în Sinaia. Asta a fost, dar e OK. Merită, clar merită”.Turist: „Sper să fie o zi frumoasă, cât mai prindem din ea. Deja e târziu. Să ne distrăm şi să fie frumos”.
În faţa mulţimii de vizitatori, jandarmii au sporit patrulele, ca să le atragă atenţia că trebuie să respecte regulile impuse de criza sanitară.Sergent major Denisa Matei, subofiţer operativ la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista”: „Zonele pe care noi le vizam sunt telegondola şi zonele aglomerate. De obicei, mai întâi atenţionam persoanele. Avem suficiente efective pentru a asigura măsurile de siguranţă şi ordine publică”.Turiştii care au petrecut cu o zi în urmă în Poiană fără să păstreze distanţa au fost amendaţi.Căpitan Tudor Deleanu, șeful Secției Montane: „După închiderea instalaţiilor pe transport pe cablu, s-au dat la o vorbă, la un suc şi din păcate efectul s-a văzut, s-au strâns mai multe persoane. Tocmai de aceea a trebuit să intervenim şi noi în cazul respectiv, aplicând mai multe sancţiuni contravenţionale”.Proprietarul unui club chiar a fost chemat la secţie pentru declaraţii, după ce pe terasa lui s-au adunat o mulţime de oameni. Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost sesizat în acest caz. Jandarmii montani din Poiană au dat, ieri, 28 de avertismente şi 9 amenzi.Şi staţiunea Sinaia a fost plină, chiar dacă a bătut vântul şi telegondola care duce vizitatorii la cota 2000 a fost oprită.Cei care nu au urcat pe schiuri, s-au bucurat de zăpadă cu sania.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.