March 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mica Unire, celebrată la Iași pentru prima dată fără parada militară și horă

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roMica Unire va fi aniversată la Iași, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Deși ne aflăm încă în starea de alertă, moldovenii nu își uită tradițiile și se pregătesc de sărbătorirea celor 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.Este însă un an atipic – primul în care parada militară și Hora Unirii nu vor avea loc.Nici cele peste 5.000 de pachete alimentare nu vor mai fi împărțite, ca în alţi ani, participanţilor de la evenimentul din Piața Unirii.Angajații de la Spații Verzi, din Iași, se asigură că statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza să fie spălată și îngrijită, chiar înainte de sărbătoarea națională.
În Piața Unirii din Iași va avea loc, duminică, celebrarea celor 162 de ani de la Mica Unire, din 1859, atunci când Moldova și Țara Românească s-au unit.Muncitorii de la salubrizare, au spălat și treptele, acolo unde autoritățile vor depune coroanele cu flori. De asemenea, toate steagurile de pe stâlpii zonei centrale au fost înlocuite, iar Piața Unirii a fost curățată și măturată în întregime.Ceremonia dedicată zilei de 24 ianuarie va avea loc la Iași, începând cu ora 11:30, și va dura aproximativ o oră și jumătate. Evenimentul va fi deschis de o slujbă religioasă, iar mai apoi vor fi depuse jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.Mihai Chirica, primar Iași: “O să organizăm un eveniment foarte restrâns. Nu vor fi discursuri, nu va fi paradă militară, nu va fi Hora Unirii din păcate, din cauza pandemiei. Sperăm ca anul viitor să recuperăm aceste neajunsuri. E o manifestare care vine, să spunem în același circuit al manifestărilor din anul 2020, când nu am reușit să facem aproape nimic, dar nu am uitat de importanța zilei.”Primarul municipiului Iași, spune că, accesul cetățenilor în zona centrală nu este interzis, dar cei care vor să participe la evenimentul desfășurat în Piața Unirii, trebuie să păstreze distanța socială și să poarte măști. Nu trebuie să vină în grupuri mai mari de 6 persoane.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.