March 3, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fostul şef al Băncii Vaticanului, condamnat la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roFoto

Cetatea Vaticanului se află într-un plin scandal de spălare de bani şi delapidare. O instanţă de la Vatican l-a condamnat pe Angelo Caloia, directorul băncii Sfântului Scaun la 8 ani şi 11 luni de închisoare.

Angelo Caloia, preşedintele băncii între 1999 şi 2009 Profimedia
Caloia, opt ani şi 11 luni de închisoare pentru delapidare şi spălare de bani
Este cel mai înalt oficial al Vaticanului condamnat vreodată pentru infacţiuni financiare
Caloia, preşedintele băncii între 1999 şi 2009
În vârstă de 81 de ani, Angelo Caloia a fost timp de 10 ani preşedintele băncii cunoscute oficial sub denumirea de Institutul pentru Lucrări Religioase.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Acesta a fost acuzat că împreună cu cei doi avocaţi ai săi ar fi delapidat banca în timp ce gestionau vânzarea unor imobile deţinute de instituţie, în perioada 2001-2008.
Curtea Vaticanului i-a condamnat şi pe cei doi avocaţi. Gabriele Liuzzo, în vârstă de 97 de ani, a primit aceeaşi sentinţă ca şi Angelo Caloia. În timp ce fiul lui Liuzzo, Lamberto Liuzzo, s-a ales cu cinci ani şi două luni.

Aceştia au fost acuzaţi că au sustras zeci de milioane de euro prin declararea unui preţ de vânzare mult mai mic decât suma reală.
Potrivit Mediafax, fiecare va trebui acum să plătească amenzi şi le este interzis accesul în funcţii publice.
Sentinţa va fi atacată, potrivit avocatului său

Toți trei au respins acuzațiile în timpul procesului care a început în 2018, iar avocatul acestuia a declarat că va face recurs.
În 2013, Papa Francisc a luat primele măsuri pentru a combate aceste probleme. Suveranul Pontif a înfiinţat un comitet de experţi pentru a recomanda reforme ale structurilor economice şi administrative ale Sfântului Scaun.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.