March 2, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Copiii României au nevoie acută de școală

4 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roProfesorul Dan Voiculescu consideră că este nevoie de redeschiderea școlilor pentru că „copiii României au nevoie acută de școală”

 

„În majoritatea statelor europene, în ciuda efectelor Pandemiei, cursurile școlare nu au fost suspendate! În Franța, Germania sau Spania, în ciuda unor recorduri negative de contaminare, majoritatea școlilor au rămas deschise. Guvernele din statele amintite au decis, evaluând riscurile, că este prioritar ca elevii să meargă, efectiv, la școală.

Printre preocupările mele – mai bune, mai rele – s-a numărat întotdeauna cea pentru educația copiilor României. Prin una dintre fundațiile pe care le-am înființat, am încercat constant, de peste 30 de ani, să contribui la descoperirea și cultivarea inteligenței copiilor noștri.

Am acționat astfel pentru că am învățat pe propria piele – de copil sărac crescut într-o periferie bucureșteană, Bariera Vergului – că educația este marea și singura șansă de a răzbi într-o lume care, din păcate, își uită ignoră viitorul, încercănd să-și maximizeze beneficiile prezente. Pentru a sparge barierele sociale și economice care îi condamnă la sărăcie și frustrare, copiii României au nevoie de școală!

Învațământul online, care poate da anumite rezultate în marile orașe, rămâne ineficient în mediul rural și în orașele mici, în care accesul la internet și la un dispozitiv electronic este încă insuficient. În aceste condiții, sute de mii de copii, mai ales dintre cei din familiile fără posibilitatea de a finanța meditații private, nu au acces real la educatie. Riscăm să se compromită viitorul câtorva generații.

De aceea, în calitate de fost profesor, părinte, bunic și român care a înțeles real și nemijlocit neajunsurile sărăciei, cred că este esențial să redeschidem școlile. Cu responsabilitate și, prioritar, în localitațile în care nu există riscuri semnificative de contaminare.

Se preconizează deja o redeschidere a școlilor pe 8 februarie. Sper ca acest termen să fie foarte serios pregătit! Să se dezinfecteze școlile, să se impună reguli stricte de prevenție, să se ofere tuturor cadrelor didactice posibilitatea imediată de a se vaccina, astfel încât să le putem deschide copiilor, în siguranță, sălile de curs.

Copiii României au nevoie acută de școală. România are nevoie de generații educate, competitive la nivel internațional. Urmând exemplul marilor democrații și culturi europene, trebuie să oferim elevilor români acces real și consistent la educație”, scrie profesorul Dan Voiculescu în blogul personal.


Membrii Guvernului se vor vaccina împotriva COVID-19, miercuri, a Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”.

Vaccinarea membrilor Guvernului va începe miercuri, la ora 10.00, la Spitalul…


Profesorul Dan Voiculescu consideră că este nevoie de redeschiderea școlilor pentru că „copiii României au nevoie acută de școală”

 

„În majoritatea statelor europene, în ciuda efectelor Pandem…


PSD solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români până în septembrie, iar în cazul în care acest lucru nu se va realiza Guvernul Cîțu să…

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro


Mihai Tudose susține că Guvernul Orban a lăsat actualului executiv o „formă incoerentă” a planului de relansare economică.

„Guvernul Cîțu reface de zor Programul Național de Redresare și Reziliență…


Nu e nevoie ca pe vehiculele destinate transportului public din București să scrie „Primăria Capitalei”, pentru că oricine știe acest lucru, spune primarul general Nicușor Dan, care vrea să vândă reclamă pe…


Cererea de petrol este grav afectată de creșterea infecțiilor cu COVID-19, deși campaniile de vaccinare au început în multe state ale lumii, potrivit unui raport al Agenției Internaționale a Energiei (EIA),…


Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat marți Elveția la plata de daune morale unei cerșetoare din România după aplicare unei amenzi mari pentru cerșetorie pe un drum public din Geneva….


Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România.

Până astăzi, 19 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 697.898 de cazuri de persoane infectate…


Medicul și cercetătorul Octavian Jurma încearcă să explice situația ciudată din București unde numărul de noi cazuri a reprezentat 77% din totalul unei zile la nivel național. 

„Ce se intampla…


Circulația trenurilor de călători înregistrează întârzieri majore din cauza frigului și zăpezii, potrivit Companiei CFR Călători. Siguranța și securitate pasagerilor sunt prioritare.

Trenul IR 1770…


Opozantul rus Aleksei Navalnîi, plasat în arest pentru 30 de zile după ce a revenit în Rusia, va fi judecat miercuri pentru defăimarea unui veteran din Al Doilea Război Mondial.

Defăimarea unui veteran se…

Video UPDATE. Principalele declarații: „Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare de atitudine pe care o salut. În săptămânilor vii…


Germania este ultima țară care a descoperit o nouă mutație a coronavirusului, o nouă variantă fiind identificată în rândul unui grup de pacienți spitalizați în Bavaria, anunță CNBC.

Presa locală a…

Galerie Foto  Un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile din Buzău. Din cauza fumului gros, autoritățile au trimis mesajul RO-ALERT cetățenilor din zonă afectată. La fața locului intervin zeci…


Temperaturile vor fi scăzute, marți, în Capitală, cu maxime ce se vor situa sub limita înghețului.

Meteorologii anunță că vremea va fi rece, marți, în București, cu cerul temporar noros.

Vântul va…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.