April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

IPS Teodosie i-a pomenit la Liturghia de Sfântul Ioan pe toți decedații din incendiul de la spitalul județean din Piatra Neamț pentru care Iohannis afirmase că nu toți politicienii sunt de vină

2 min read


În cadrul slujbei Sfintei Liturghii, oficiate pe 7 ianuarie 2021 de Arhiepiscopul Tomisului la Biserica „Sfântul Ioan Botezatorul” din județul Constanța, ÎPS Teodosie i-a pomenit pe nume pe toți cei decedați în urma incendiului izbucnit în noiembrie la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, precum și pe artista Draga Olteanu-Matei, care fusese redirecționată cu o zi înainte de tragedie către un spital din Iași, unde a murit după o săptămână.

„Pe adormiții robii lui Dumnezeu în incendiul de la Piatra Neamț Virginia, Ion, Constantin, Mihai, Mircea, Mihai, Tatiana, Clement, Frăsina, Vasile, Ion, Dumitru, Nicolae, cu tot neamul lor cel adormit, (…) odihnește-i, Doamne, în loc luminat, în loc cu verdeață, în loc de odihnă, de unde au fugit toată durerea, tot necazul și toată suspinarea și orice greșeală au săvârșit ei cu cuvântul, cu lucrul sau cu gândul, ca un Dumnezeu Bun și Iubitor de oameni, iartă-le lor! Dumnezeu să-i ierte”, a rostit ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la minutul 26 al filmării Sfintei Liturghii din 7 ianuarie 2021, de Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. 

Victimele incendiului izbucnit în seara de 14 noiembrie 2020 la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, spital COVID, au fost cinstite de Biserica Ortodoxă Română prin mesaje de compasiune față de familiile îndurerate, dar și total renegate de clasa politică ce și-a declinat răspunderea, în frunte cu președintele Iohannis și cu șeful guvernului de la acea dată, Ludovic Orban, mai-marele ministrului Sănătății, în aria de competență a căruia se afla spitalul. Nelu Tătaru încercase să dilueze răspunderea personală ca ministru de resort, dând de înțeles că am fi vinovați cu toții la nivelul întregii societăți, iar președintele Iohannis a ieșit să retușeze declarația, afirmând că „Nu toți suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în județe spitalele” și neuitând să dea vina pe PSD în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare care trebuiau să-i aducă lui un guvern „de dreapta”.

La un alt incendiu emblematic pentru România, cel de la Clubul Colectiv din București (30 octombrie 2015 – 63 de morți), premierul de atunci al României a demisionat și guvernul politic a fost înlocuit de unul așa-zis „tehnocrat”. La 5 ani distanță de la prima tragedie, un alt incendiu cu multiple victime umane a prins autoritățile la fel de nepregătite, acestea fiind nevoite să-i trimită pe arși în străinătate la tratament. 15 dintre cei 17 pacienți internați la secția ATI a spitalului nemțean au murit.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.