April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

DNA îi solicită președintelui Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru un fost ministru din Guvernul Orban

4 min readDNA i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru un fost ministru din Guvernul Orban care ar fi primit drept mită 22 de tone de produse din tablă pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită,

– instigarea la delapidare.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”, se arată în comunicatul DNA.

Alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme reprezintă atribuții ale Ministerului Mediului.

În perioada menționată de procurorii DNA, respectiv martie-aprilie 2020, ministru al Mediului era Costel Alexe, actual președinte al Consiliului Județean Iași.

 


DNA i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru un fost ministru din Guvernul Orban care ar fi primit drept mită 22 de tone de produse din tablă pentru alocarea cu titlu…


Comisia Europeană vrea să suplimenteze dozele de vaccinuri anti COVID-19 produse de Pfizer/BioNTech peste limita de 300 de milioane de doze, prevăzute în actualul contract, scrie Reuters.

”Comisia verifică…


Germania vrea să prelungească restricțiile până la 31 ianuarie pentru a opri creșterea infecțiilor cu COVID-19. Acestea au fost impuse la 16 decembrie 2020, scrie Reuters. Decizia va fi luată marți, la…


Cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, comparativ cu ultima raportate, au fost înregistrate în București, respectiv 522 de cazuri, Ilfov, 253 de cazuri, și Timiș, 184 cazuri, informează, luni, Grupul de…


Hidrologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de inundații, valabilă pe râuri din cinci județe, și una Cod galben, valabilă în 14 județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a…


Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al panidemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 3.130 cazuri noi, în România, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 4…


Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la postul tv Aleph News că următoarea tranșă a vaccinului va ajunge în România zilele…


Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi, în…


Circa 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează, care se va desfășura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul…


Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei descentralizarea deciziei privind redeschiderea şcolilor în funcţie de rata incidenţei la nivel local şi demararea discuţiilor privind organizarea…


În urma alunecării de teren din Norvegia, a fost găsit, duminică, cel de-al șaptelea cadavru sub dărâmături. Este vorba despre o fetiță de 2 ani, potrivit poliției, citată de AFP.

“Există încă…


Un medic de numai 34 de ani a murit în noaptea de Revelion, la Spitalul Colentina din Bucureşti, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Florin Onescu era originar din comuna Priseaca, județul Olt. în urmă…


În perioada pandemiei, aproximativ patru din zece români reușesc să facă economii (39%), în condițiile în care înainte de pandemie, într-o lună obișnuită, două treimi dintre respondenți (68%) reușeau să…


Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început, luni, în mai multe spitale din țară, unde primii vaccinați au fost medicii care au tratat primele cazuri de COVID-19. La Arad s-a vaccinat un pneumolog, la Buzău un…


Temperaturile sunt neobișnuit de ridicate pentru începutul lunii ianuarie, în București, unde luni va ploua slab, iar vântul va sufla în rafale.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.