March 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Tehnologia care îl va ajuta pe Alex Pîrvu să se ghideze în viaţă. Andrada Precup a venit în platou pentru a-i face o surpriză

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roVideo

Alex Pîrvu vede doar lumina şi simte prin muzică. E povestea unui adolescent cu o voce de aur şi cu o voinţă de fier. De ziua lui, şi-a dorit să primească independenţa, adică o pereche de ochelari pentru nevăzători care să-l ghideze.

Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală.
A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată.
E frumoasă lumea lui Alex. Plină de viaţă, de muzică… şi de lumină.

Alex Pîrvu: Îmi place foarte tare răsăritul soarelui. Când mă trezesc, trag jaluzeaua şi văd că este soare afară, sunt atât de fericiti, incredibil de fericit sunt.
Reporter: Şi ce vezi?

Alex Pîrvu: Efectiv o lumină foarte puternică. Şi doar atât.
Pentru că Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală. A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată.
Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Pasul într-o şcoală normală nu l-a ţinut pentru faptul că sistemul de învăţământ este foarte OK la noi. Pasul l-a ţinut pentru faptul că am fost noi ca familie în spate. Fiecare avea câte o atribuţie. Eu română, soţul matematică şi fizică, bunica geografie şi biologie.. adică fiecare aveam câte ceva de făcut.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

O genă necunoscută îl ţine deocamdată la limita dintre lumină şi întuneric. Dar tehnologia îl ţine conectat cu lumea de afară.
Alex a primit cadou dispozitivul pe care şi-l dorea
Dana Petruţa a venit în platoul Ajut Eu cu dispozitivul OrCam, care îl va ajuta enorm pe Alex să se descurce în viaţă.
Dana Petruţa: “Ne dorim să aibă mai multă independenţă şi să poată să facă lucrurile în timp real.

Dispozitivul preia informaţia text şi o transformă în informaţie audio, adică în cuvinte. Poate spune ora exactă, produsele din magazine, persoanele, toate acestea cu ajutorul inteligenţei artificiale.”
De asemenea, şi Andrada Precup, câştigătoarea X Factor, a venit în studio pentru a-i face o surpriză lui Alex.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.