March 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Alex Pîrvu a învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată: “Îmi place foarte tare răsăritul soarelui”

3 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roVideo

De Bianca Iacob.Publicat: 22.12.2020, 13:37.
Actualizat: 22.12.2020, 13:46

Vede doar lumina şi simte prin muzică. E povestea unui adolescent cu o voce de aur şi cu o voinţă de fier. Se numeşte Alex Pîrvu şi, de ziua lui, are nevoie să îi facem cadou independenţa, adică o pereche de ochelari pentru nevăzători care să-l ghideze. Îi putem face o bucurie şi lui Alex spunând Ajut Eu.

Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală.
A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată. 
Tu pentru cine trăieşti? Pentru muzică?

Da. Clar pentru muzică.
Alex Pîrvu: Eu sunt Alex, am 17 ani. Sunt la Dinu Lipatti din clasa I. Mă consider un adolescent plin de viaţă şi dornic sa realizez lucruri frumoase.

E frumoasă lumea lui Alex. Plină de viaţă, de muzică… şi de lumină.
Alex Pîrvu: Îmi place foarte tare răsăritul soarelui. Când mă trezesc, trag jaluzeaua şi văd că este soare afară, sunt atât de fericiti, incredibil de fericit sunt.
Şi ce vezi?

Efectiv o lumină foarte puternică. Şi doar atât.
Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: La vârsta de două luni şi jumătate am conştientizat că nu sesizează când intru în cameră, întorcea capul doar după sunete.
Alex Pîrvu: N-a fost uşor pentru nimeni. Nici pentru mine, nici pentru ai mei, pentru nimeni. Dar clar a fost totul peste aşteptări. Pentru mine viaţa a decurs destul de normal. Într-o normalitate uluitoare până acum.
Alex Pîrvu a învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Pentru că Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală. A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată.
Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Pasul într-o şcoală normală nu l-a ţinut pentru faptul că sistemul de învăţământ este foarte OK la noi. Pasul l-a ţinut pentru faptul că am fost noi ca familie în spate. Fiecare avea câte o atribuţie. Eu română, soţul matematică şi fizică, bunica geografie şi biologie.. adică fiecare aveam câte ceva de făcut.

A decoperit muzica la patru ani.
Publicul l-a descoperit pe el la 10 ani, când, pe scena Next Star, a ridicat sala în picioare.
Alex Pîrvu: Nu m-am aşteptat niciodată să mă îndrăgească lumea şi, după, am căpătat foarte multa încredere.
Alex e uşor de îndrăgit. Pentru că nu se plânge niciodată şi pentru că trăieşte cu inima deschisă.
Cum este să fiţi mama lui Alex?
Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Greu, frumos şi în acelaşi timp o super împlinire. Minunat! Mă simt super împlinită să spun că sunt mama lui Alex Pîrvu.
V-a zis vreodată ce vrea cel mai mult şi cel mai mult să vadă?
Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Probabil, având în vedere că este fascinat de feţele umane, probabil că şi-ar dori să ne vedem faţă în faţă.
O genă necunoscută îl ţine deocamdată la limita dintre lumină şi întuneric. Dar tehnologia îl ţine conectat cu lumea de afară.
Şi-ar putea câştiga şi mai multă independenţă, cu ajutorul unor ochelari inteligenţi, care să îl ghideze. E visul lui Alex – să păşească într-o zi singur, pe uşa facultăţii, la Conservator, şi apoi pe o mare scenă.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.