April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Nicolae Furdui Iancu, vocea inconfundabilă a folclorului românesc

2 min readVideo

Este unul dintre cei mai iubiţi artişti ai ţării, iar în memoria românilor numele lui este sinonim cu patriotismul, iubire de neam, iubirea de folclor şi de tradiţii. Maestrul Nicolae Furdui Iancu a fost alături de noi în această zi deosebită!

Nicolae Furdui Iancu este unul dintre reprezentanţii de seamă ai muzicii populare româneşti
Artistul este dezamăgit de faptul că Alba Iulia a fost pentru prima dată pustie de 1 Decembrie
Nicolae Furdui Iancu, cântăreţ de muzică populară: Ar trebui să însemne zi de bucurie. Zile de bucurie au fost în anii trecuţi. Multă bucurie am avut de fiecare dată în această zi. Atât eu, cât şi publicul meu, însă situaţia de acum, din acest an, este ca niciodată. Sperăm să fie chiar ca niciodată. Sunt acasă împreună cu familia şi ascult cântecele mele, îi ascult pe colegii mei. Trebuie să fie pentru fiecare român o mare bucurie, pentru că este o sărbătoare importantă în istoria României, poate cea mai importantă sărbătoare care a devenit şi Zi Naţională. Gândul nostru trebuie întotdeauna să se îndrepte către cei care au făurit Unirea. Spre sacrificiul lor, mulţi şi-au dat jertfa supremă, pentru ca noi să fim împreună. Datorită lor existăm împreună şi trebuie în permanenţă ca gândul să zboare spre ei şi recunoştinţa noastră să fie întotdeauna pentru aceşti eroi ai României. Poate că astăzi trebuia să avem şi noi mai mult curaj şi respectând mai multe reguli să fim totuşi afară, să se simtă măcar astăzi. Alba Iulie este pustie la 1 Decembrie, când anii trecuţi, Alba Iulia era neîncăpătoare, pentru câţi români veneau la Alba Iulia.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.